با سلام به همه
این درخواست دو قلم، شامل همه دوستان میشود، به ویژه بهنام :
برای یک کار نشر، در ایران و روی ویندوز، نیازمند قلم B zar روی مک هستم که فرم های درشت و ایتالیک را نیز داشته باشد. قلم بسیار خوب x zar بهنام، فرم درشت (بولد) را کمی بزرکتر نمایش داده و تنظیم دقیق صفحهبندیها را برای امر چاپ به هم میزند.
من B zar را روی مک دارم ولی ایتالیک و درشت ندارد. آیا اصلا گیر مییاد برای مک؟ وجود دارد؟
سوال دوم : قلمی شبیه این، یعنی نه دقیقا نستعلیق اما «شکسته» و، با ایتالیک و درشت، برای مک داریم؟
پیوستها
jpg.png (8.44 KiB) مشاهده 19427 مرتبه
روز و روزگارتان خوش
ق.خ
iMac Intel 2.66GHz, Osx 10.7.3
قلم bzar که درشت (بولد) را داد.
این قلم که گذاشتهاید هم فکر کنم از نوع فانتزی باشد که اصلاً برای آن درشت یا ایتالیک فکر نمیکنم معنایی داشته باشید.
اگر در طراحی از برنامه ایندیزاین استفاده می کنید میتوانید در خود برنامه به نوشته زاویه بدهید که کمابیش ایتالیک را شبیه سازی میکند.
اگر هم مجموعه برنامه «مریم» را تهیه کنید همراه با آن قلمهای فانتزی زیادی موجود است که از آنها چه در مک و چه در پی سی میتوانید استفاده کنید
امیدوارم توضیحات من به دردتان بخورد و درست باشد
با سلام سعید
نه من با طراحی سر و کار ندارم. قصدم فقط ارایه دقیق یک متن روی وورد ویندوزیست.
بله، روی مک bzar فرم معمولی و درشت را و b arash، آن قلمی را که بالا میبینید، فقط فرم معمولی را دارند. در حالی که هر دو قلم از تیپ ttf هستند و روی ویندوز هم درشت و هم ایتالیک را نمایش میدهند
روز و روزگارتان خوش
ق.خ
این قلم B arash که میگویی در ویندوز هم ایتالیک و بولد ندارند خود اصل قلم فقط یک مدل معمولی دارد و اگر منظورت برنامه ورد ویندوز است که با آن میتوان ایتالیک و بولد را انتخاب کرد این خود برنامه است که این کار را میکند و اصل قلم چنین چیزی ندارد (و همچنین برای قلم زر هم ایتالیک در ویندوز وجود ندارد)
باید بگویی در چه برنامهای داری کار میکنی. فکر کنم با نئوآفیس هم بشود مثل ورد ویندوز نوشته را به صورت ساختگی ایتالیک یا بولد کرد
من در امور تکنیکی این موارد سررشته ندارم. فقط می بینم که این دو قلم ب زر و ب آرش در وورد ویندوز ایتالیک دارند و در نئوآفیس و تکست ادیت مک ندارند.
و فکر نمی کنم که تمامی تقصیرات (امکانات و عدم امکانات) از خود موتور متنساز باشند، چرا که قلم های سری ایکس بهنام همگی امکان نمایش راحت و بی دردسر ایتالیک و درشت و غیره را در تکست ادیت و نئوآفیس دارند
به هر حال، قصدم تو سر زدن این قلم و آن قلم نیست، دنبال دو قلم مترادف میگردم تا مشکلم حل شود
روز و روزگارتان خوش
ق.خ
حدود یک سال پیش درباره فونت نیلوفر در صفحه ۷ همین بحث گفته شد که ترکیب لأ که همزه نداشت درست شده است. ولی نمی دانم چرا هنوز همین جوری است و ل+أ برابر لأ در فونت نیلوفر نیست
saeidk نوشته شده:حدود یک سال پیش درباره فونت نیلوفر در صفحه ۷ همین بحث گفته شد که ترکیب لأ که همزه نداشت درست شده است. ولی نمی دانم چرا هنوز همین جوری است و ل+أ برابر لأ در فونت نیلوفر نیست
متأسفانه عکس ضمیمهات درست بار نشده است و من نمونهٔ مشکل را ندیدم ولی شاید نسخهٔ قلمت را به روز نرساندهای چون من که با آن مشکلی نداشتم.
در عکس سمت راست AAT است و سمت چپ OpenType
بهنظر میرسه شما هم اهل قلمسازی و ... هستید که خیلی خوبه. و بهنظر میرسه اطلاعات شما در این زمینه بالاست؛ برای همین، خواستم بدونم شما جواب یک سؤالی که از خیلی وقت پیش، در همین تاپیک در ذهن من (و احتمالاً خیلیهای دیگه) ایجاد شد رو میدونید یا نه؟
سلام
من کمی در این تالار مبتدی هستم. پس اگر اشتباه پست ارسال میکنم مرا ببخشید.
در مورد گلیفهای فونت XB Niloofar یک سوال داشتم. به نظرم گلیفهای مربوط به dash، Hyphenو n-dash آن
از زیبایی این فونت کاسته. بیشتر هم به خاطر فاصلهی عمودی آنهاست. من یک نمونه مثال برای مقایسه با فونت XB Yas
آماده کردم ولی در اینجا نمیدانم چجوری باید آنار پیوست کنم.
ممنونم میشوم اگر مرا راهنمایی بفرمایید.
برای الحاق عکس حتما بایستی در قسمت «ادیتور کامل» باشد که دکمهاش زیر جعبهٔ «پاسخ سریع» بغل دکمهٔ «ارسال» است.
بعد وقتی که به حالت ادیتور کامل رفتید، بایستی بزنید روی دکمهٔ «Choose File» و بعد از اینکه عکس را انتخاب کردید و اسمش آمد، بزنید روی دکمهٔ «افزودن فایل» و بعد از اینکه ادیت نوشتهتان تمام شد، دکمهٔ «ارسال» را بزنید و صبر کنید تا فایل لود بشود.
سلام
ممنون از راهنماییهای ارزنده شما. امیدوارم در ادامه بیشتر با این فضا آشنا بشوم و کمتر مزاحمت ایجاد کنم.
اما در مورد شکل ظاهری انواع dash در فونت Niloofar لطفا به فایل پیوست مراجعه نمایید.
در این فایل یک مقایسه بین dashهای این فونت با فونت Yas صورت گرفته است. همانگونه که مشاهده مینمایید،
dashهای فونت Niloofar دارای مشکلات زیر هستند:
۱. خیلی بزرگ هستند. یعنی طول زیادی دارند.
۲. فاصلهی عمودی آنها تا خط کرسی بسیار زیاد است.
۳. فضای خالی در اطراف خود ندارند.
همانگونه که در فایل پیوست هم مشاهده میگردد، این مطالب باعث شده که فونت Niloofar از لحاظ ظاهری
کمی مشکلدار شود. از آنجا که این فونت بسیار زیباست و بسیاری از کاربران و نویسندگان از این فونت استفاده
میکنند، خواهشمندم مسئولین محترم این موارد را مد نظر قرار بدهند.
دوست عزیز من اصلاً روی dashهای قلمهای سری ایکس تنظیمی انجام نداده ام. اگر در یاس درست مینشیند و در نیلوفر نه، محصول تصادف است که من چه فانت لاتینی را به این یا به آن اضافه کردهام اما هیچگاه آن علائم اصطلاحاً نقطهگذاری را مربوط به متن فارسی نمیدانستم که تنظیمی کرده باشم. در صفحهکلید استاندارد فارسی هم این علائم وجود ندارند که مرا به این فکر انداخته باشند.
حتی در خود فانتهای لاتین که این علائم مورد استفاده دارند، رفتارشان در همهٔ فانتها یکسان نیست. در بعضی فاصله ندارند و تداوم آنها خط مستقیم ایجاد میکند، در برخی دیگر فاصله دارند و خط چین ایجاد میکنند. طول آنها هم بر مبنای حروف لاتین محاسبه میشود. طول en dash به اندازهٔ پهنای (n) در قلم طراحی شده است و طول em dash به اندازهٔ پهنای حرف (M) در همان قلم. کاربرد آنها هم تابع ضوابطی در نقطهگذاری در زبانهای نگارش لاتین است که تازه لزوماً در همهٔ زبانها یکسان نیست!
اما در مورد dash یا به زبان فرانسوی tiret که ما هم در فارسی خط تیره میگوییم و به قواعد نگارش ما وارد شده و در صفحهکلید استاندارد فارسی هم موجود است، من مراقب بودهام که از دو طرف فاصلهٔ کمی ایجاد کند (خط چین ایجاد میكند).
اگر از من بپرسید (اگرچه قواعد نگارش فارسی هنوز در دوران طفولیت است و «قانونی» ندارد!) بهتر است که در متن فارسی از en dash و em dash استفاده نکنید. دستکم تا زمانی که در صفحهکلید فارسی وارد نشده و طبعاً دستورالعملی برایش تدوین نشده است.
اما اگر منظورتان یک راه حل کاربردی با قلمهای سری ایکس است که خط تیرهٔ کوتاه، متوسط و بلند را در متن فارسی داشته باشید چیزی که به نظرم میآید استفاده از کشیده است. البته کشیده هم فاصله ایجاد نمیکند و باید با وارد کردن یک فاصله آغاز کرد و پایان داد ولی در میان این دو فاصله میتوانید به دلخواه از کشیده استفاده کنید.
اتفاقاً در نیلوفر -و احتمالاً تمام قلمهای سری ایکس ۲- خط تیره بطور خودکار با خط کشیده همخوان میشود. یعنی اگر به عنوان خط تیره در متن فارسی بکار رفته است، قطر و ارتفاعش با قطر و ارتفاع کشیده هماهنگ میشود و همان کاراکتر اگر به عنوان علامت منها در میان اعداد (یا در متن لاتین) بکار رفته است در ارتفاع بالاتر و معمولاً قطر کمتری قرار میگیرد.
اما ایکاش موقع ساختن این قلمها به این خط تیرهٔ متوسط و بلند هم توجه میکردم! اکنون سالهاست که توسعهٔ آنها را متوقف کردهام.