ضمن تشکر از گزارش مشکل، باید به عرض برسانم متأسفانه نویسهٔ U+065A بهصورت جداگانه در فونتهای X Series 2 و بهتبع آن در فونتهای سری HM نیز تعریف نشده است. البته بهصورت ترکیبی در بعضی از نویسهها هست.
ممنون که جواب دادین
امکانش نیست آنرا از نویسهی موجود در همان حروفی فرمودین جدا کنین و این نویسه را نیز را به فونتها اضافه کنین؟
و یا از نویسه موجود در فونت عربیک تایپستینگ استفاده کنین... فکر کنم با بعضی از فونت از قبیل نیلوفر و زر مشکل ناهماهنگی نداشته باشه
با تشکر از پیشنهاد شما، از آنجا که افزودن یک نویسه به فونت موجود با استفاده از پایتون تجربهٔ جالبی خواهد بود، سعی میکنم در نسخههای بعدی در صورتی که امکانپذیر باشد این نویسه را به فونتهای سری HM اضافه کنم.
پ.ن. - کاربران محترم توجه داشته باشند که دسترسی به سایت Bitbucket.org در حال حاضر از طریق پروتکل HTTPS انجام میشود و بنابراین اگر دانلود این فونتها در بعضی از کشورها با روشهای متعارف امکانپذیر نباشد باید از روشهای غیرمتعارف استفاده فرمایید.
پ.ن. - کاربران محترم توجه داشته باشند که دسترسی به سایت Bitbucket.org در حال حاضر از طریق پروتکل HTTPS انجام میشود و بنابراین اگر دانلود این فونتها در بعضی از کشورها با روشهای متعارف امکانپذیر نباشد باید از روشهای غیرمتعارف استفاده فرمایید.
سلام
در فونت HM XKayhan نسخه regular و italic وقتی که حرفهایی مثل «پـ» و «یـ» به حرف ی میچسبند یکی از نقطهها زیر حرف ی میرود. این اشکال با xelatex اتفاق میافتد و نمیدانم چرا در یک جای معمولی مثل مایکروسافت ورد رخ نمیدهد. من شکل فونت را نگاه کردم و دیدم که در یـ و پـ نقطهها بیرونتر از خط اصلی فونت هستند. در عین حال از مرز سمت راست فونت بیرون زدهاند (فکر کنم بگویند overhang). حتی سعی کردم دستی حرف یـ را با fontforge بکشم که درست شد اما نمیدانم چرا چیزهای دیگر را به هم زد (یکبار glyphهای دیگر حرف «ر» را برداشت و یکبار هم نمیدانم چه کار کرد که واژهای مثل «برگ» با ب و ر تو رفته نوشته میشوند شاید تغییر ligature) به هر صورت خودم نتوانستم دستی فونت را اصلاح کنم.
سپاسگزار میشوم اگر کسی راهنمایی کند که چه گونه میشود اصلاح کرد. ترجیحا اگر نیاز به اصلاح فونت است اگر کل فونت (یا همه فونتهای مشابه؟) اصلاح شوند که چه بهتر.
ضمن تشکر از شما برای گزارش مشکل، موارد زیر میتواند کمک بسیار بزرگی باشد:
- ارسال نمونهها و در صورت امکان کد کمینهای که در XeLaTeX آنها را تولید میکند.
- استفاده از آخرین نسخهٔ فونتهای سری HM (نسخهٔ 3.2)
- استفاده از فونتهای اصلی، یعنی سری XB، در این مورد خاص فونتهای XB Kayhan و XB Kayhan Italic و ارسال نمونهها
ضمناً، اگر مایل هستید تغییراتی در فونتهای سری HM ایجاد کنید از نرمافزار FontLab استفاده بفرمایید و برای جلوگیری از مشکلات بعدی نام فونت را به هر صورتی که مصلحت میدانید تغییر دهید.
۱-فایل تصاویر مشکل با سه فونت HM XKayhan و XBKayhan و myKayhan را پیوست کردم.
۲- نسخهٔ HM XKayhan به شماره ۳.۲ هست و از بیتباکت برداشتم
۳-کد زلاتک را همین پایین گذاشتم. یک نکته مهم این است که این مشکل فقط در حالت Kashida با xepersian دیدهآم رخ میدهد. من کد xepersian را نگاه کردم و اصولا از کرنینگ منفی استفاده نمیکند. از سوی دیگر من اصولا یک کد کشیدگی دیگر جایگزین xepersian کردم که آن هم برای کشیدگی از فضای مثبت استفاده میکند (در کد کمینه نیست) و مشکل همچنان سرجایش است.
۴-در فونت myKayhan یـ و ـیـ را به اندازه ۱۲۵ تا از سمت چپ کشیدم تا همباد با نقطهها شود و همانطور که در پیوست قابل مشاهده است مشکل ذکر شده حل میشود اما احتمالا به خاطر دستکاری که fontforge میکند مشکل دیگری بروز میکند و در یک ترکیبی مثل «برگ» ب و ر توی هم میروند.
۵-متاسفانه FontLib راه دستم نیست. اگر بخواهم بخرم بسیار گران است و برای استفاده شخصی من ارزشش را ندارد. روشهای غیر خرید هم با توجه به این که خارج از ایران هستم چندان مناسب نیست. یک جایی خواندم که ظاهرا fontforge همهٔ جداول ttf را نمیخواند و شاید مشکل ناشی از این باشد.
۶-برای استفاده شخصی اسم و آی دی فونت را عوض کردم تا با فونت اصلی دچار مشکل نشود. اما برای استفاده برای دیگران فکر کنم اصولا مناسب نباشد که با یک تغییر کوچک اسم فونت را تغییر بدهیم (به هر حال من سازنده فونت نیستم) بنابر این اگر که به این نتیجه رسیدیم که خود فونت باید اصلاح شود شاید بهتر باشد که تنها یک نسخه جدیدتر داده شود.
\newcommand{\myPersianFont}{myKayhan}%myKayhan HM XKayhan XBKayhan
\newcommand{\myPersianFontScale}{1.2}
%\setlength{\emergencystretch}{4pt}%ONLY use this if not using Kashida, it does not work always, it makes paragraphs not so good
sei نوشته شده:سلام
در فونت HM XKayhan نسخه regular و italic وقتی که حرفهایی مثل «پـ» و «یـ» به حرف ی میچسبند یکی از نقطهها زیر حرف ی میرود. این اشکال با xelatex اتفاق میافتد و نمیدانم چرا در یک جای معمولی مثل مایکروسافت ورد رخ نمیدهد. من شکل فونت را نگاه کردم و دیدم که در یـ و پـ نقطهها بیرونتر از خط اصلی فونت هستند. در عین حال از مرز سمت راست فونت بیرون زدهاند (فکر کنم بگویند overhang). حتی سعی کردم دستی حرف یـ را با fontforge بکشم که درست شد اما نمیدانم چرا چیزهای دیگر را به هم زد (یکبار glyphهای دیگر حرف «ر» را برداشت و یکبار هم نمیدانم چه کار کرد که واژهای مثل «برگ» با ب و ر تو رفته نوشته میشوند شاید تغییر ligature) به هر صورت خودم نتوانستم دستی فونت را اصلاح کنم.
سپاسگزار میشوم اگر کسی راهنمایی کند که چه گونه میشود اصلاح کرد. ترجیحا اگر نیاز به اصلاح فونت است اگر کل فونت (یا همه فونتهای مشابه؟) اصلاح شوند که چه بهتر.
سپاس
در نسخهٔ XB Kayhan که نمونهٔ قلم نازنین در سری ایکس است، و تا حدود زیادی در همهٔ قلمهای سری ایکس، نقطههای پایین «ی» و «پ» و امثال آن، بجای اینکه مانند قلمهای اصلی در سمت راست گذاشته شده باشد (تا تداخل با «ی» و «ر» و غیره ایجاد نکند) برای خود «ی» یا دندانه گلیف آلترناتیو قرار داده شده است تا کرسی را بکشد تا جا برای نقطهها باز شود. دستورات جایگزینی برای چنین مواردی هم در جداول اپنتایپ و AAT قلم قرار داده شده است. اگر این دستورات به شکلی عمل نکنند، بخاطر اینکه نقطههای زیر کرسی در این قلمها در سمت راست قرار ندارند، با چسبیدن به «ی» و امثال آن تداخل ایجاد میشود. این نمونهٔ XB Kayhan است. یکی از علامات شناسایی قلمهای سری ایکس همین است که نقطههای «با» و «پا» در کجا قرار میگیرند!