من تمام برنامههای iWork 0.9 را در یک پوشه داشتم. برنامههای جدید را هم که بطور انفرادی نصب شدهاند آوردم در یک پوشه به اسم iWork 1.0 (شمارهٔ نسخه را از خودم اختراع کردم!) به این ترتیب کمتر دچار سردرگمی میشوم. اپل خیال ندارد برنامههای قبلی را فعلاً پاک کند. چیز جالبی که متوجه شدم این است که تنها Pages دکمهٔ تعیین جهت نگارش دارد ولی تایپ فارسی با فانت غیر AAT در Numbers مشکلی ایجاد نمیکند. حتی نقطه و علامت تعجب هم درست مینشیند با اینکه جهت نگارش قاعدتاً چپ به راست است. البته همهٔ این برنامههای جدید با فاصلهٔ مجازی یا ZWNJ مشکل دارند و عمل نمیکنند.
بله همینطوره. چراشو نمیدونم ولی بهرحال این مربوط به Numbers'09 میشه که اصلاً بنا نیست از فارسی پشتیبانی کنه. نسخهٔ جدید Numbers و Pages و Keynote که اپستور بطور رایگان در اختیار میگذاره همه از نو نوشته شدهاند و ربطی به نسخههای قبلی این برنامهها با همین نام ندارند. باید از این نسخههای جدید استفاده کرد. البته نسخهٔ های رایگان جدید به مفصلی نسخههای قبلی نیستند و به همین دلیل تا بلوغ این برنامههای نو نوشته، اپل برنامههای قبلی رو هم حفظ میکنه. تنها برتری این نسخههای جدید که ظاهراً هیچکس جز ما راست به چپ نویسان متوجه آن نشده است همین قضیهٔ پشتیبانی از راست به چپ است!
علاوه بر اینکه اپل گفته کسایی که اخیرا مک خریدن میتونن این رو رایگان دریافت کنن؛همین که شما الان iwork رو دارید، باعث میشه که بتونید (بعد از آپدیت به موریکس) نسخه جدید رو رایگان دریافت کنید.
(مگر اینکه نسخه فعلی نسخه غیر مجاز از اپاستور باشه چون در اون صورت به اسم شخص دیگه ای که اون رو از اپ استور خریده بوده ثبت شده؛ اینطور که تست شده، نسخه iwork9 اگه مال اکانت اپ استور شخص دیگه ای نباشه (حتی اگه نسخه آزمایشی یا غیر مجاز مثلا دانلودی از سایت اپل یا روی CD بوده باشه) مجوز دانلود نسخه جدید محسوب میشه!)
Hamed Dehghani نوشته شده:اول اینکه منم قبلا نامبرز رو کرک شدش رو دانلود کرده بودم الان رایگان آپدیت شد
دوم اینکه می خوام جدول راست به چپ درست کنم نمیشه
یعنی در نامبرز جدید هم راست به چپ درست نشد
که ستون A در سمت راست باشه ؟
با سلام،
برنامهٔ نامبرز بطور محدودی از زبانهای راست به چپ پشتیبانی میکند؛ در حد وارد کردن کلمات فارسی/عربی فقط. لذا تغییر جهت صفحه به سمت راست صفحه (ستون A در سمت راست صفحه) در این برنامه ممکن نیست.
برای انجام کارهای محاسباتی به زبان فارسی میتوانید از برنامههای مجانی از قبیل LibreOffice، OpenOffice یا NeoOffice میتوانید استفاده کنید. این برنامهها بنحو رضایت بخشی از زبان فارسی پشتیبانی میکنند.
سلام دوستان گرامی
از اخرین مطلب این بخش ۲ سال گذشته
العان چه راه حلی وجود داره برای رفع این مشکل فونت جدا و راست به چپ در ورد و اکسل مک
ایا راه حلی هست ؟
میشه لطفا من رو راهنمائی کنید. تا آنجایی که خوندم مشکل فونت فارسی فقط در وورد و اکسل هست اما پاورپوینت درسته اما مشکل من دقیقا در پاور پوینت هست فونت ها جدا جدا و از سمت چپ نوشته می شوند. راه حلی برای این مشکل هست؟
جناب شریفی با سلام
اگر زحمت بکشید نگاهی به بخش برنامههای مک و سپس قسمت فارسی نویسی در مایکروسافت ورد بیندازید خواهید دید که به این سوال بطور مفصل جواب داده شده است.
سلام
چون نمی خواستم تاپیک جدید ایجاد کنم همین جا مشکلم را مطرح می کنم
من سه عدد فایل pdf فارسی دارم این فایل ها در Preview مشکل نوشتاری دارند یعنی فونت ها بهم ریخته اند با وجود اینکه تمام فونت های فارسی را روی سیستم نصب کرده ام . فایل ها در سایت های انلاین مانند گوگل درایو به خوبی و بدون مشکل نمایش داده می شود. حتی سعی کردم با گوگل داکس به فایل Docs تبدیل کنم اما پس از تبدیل کلا نوشته ها برعکس شده بود . چگونه می توان این مشکل را در مک برطرف کرد؟
بستگی به چگونگی ساخت پیدیاف داره. اگر نوشتههای داخل پیدیاف برای نوشتار راست به چپ درست انکودینگ نشده باشه (که غالبا هم نشدهاند)، کاریش نمیشه کرد. انکودینگ این نوشتهها برای لاتین است و این پیدیافها با شامورتی بازی خودشان حروف را طوری چیدهاند که بنظر درست نمایش داده بشود.