درود ارژنگ عزیز. کاملا موافقم که وقتی محصولِ به این خوبی وجود دارد، حذف کردنش کار درستی نیست. من هم حاضر بودم اگر لازم است، حق اشتراک بپردازم تا این کیبرد همچنان در اپاستور عرضه شود.
در خصوص برنامهنویسی کلا هیچ اطلاعی ندارم و فکر کنم آخرین کدهایی که نوشته بودم، مربوط به بیش از دو دهه پیش و به زبانهای فرترن و پاسکال برای پروژههای دانشگاه بوده است
اما به نظرم بد نیست اصلا در ایرماگ، یعنی با حمایت ایرماگ، یک صفحه کلید درست کنیم و در اپاستور قرار بدهیم! امیدوارم سایر دوستان و نیز بقیه مدیران سایت هم نظر بدهند تا اگر موافقت جمعی وجود دارد، به عنوان یک پروژه در ایرماگ تعریفش کنیم و فاز به فاز پیش ببریم.
AliGhz نوشته شده: اما به نظرم بد نیست اصلا در ایرماگ، یعنی با حمایت ایرماگ، یک صفحه کلید درست کنیم و در اپاستور قرار بدهیم! امیدوارم سایر دوستان و نیز بقیه مدیران سایت هم نظر بدهند تا اگر موافقت جمعی وجود دارد، به عنوان یک پروژه در ایرماگ تعریفش کنیم و فاز به فاز پیش ببریم.
به نظرم پیشنهاد بسیار خوبی است. من هم از وقتی region اپل آیدی و استورِ اپاستور رو از آمریکا به کشور دیگهای تغییر دادم، حتی امکان دانلود فارستپ برای نسخههای قدیمیتر iOS رو هم ندارم. علیالحساب از اپ FarsiPad استفاده میکنم که از نظر کاربرد و راحتی استفاده قابل مقایسه با فارستپ نیست.
دوستان،
من پس از سالها که از فارستپ استفاده میکردم به gboard مهاجرت کردم. بنظرم این کیبورد بسیار خوب کار میکند و امکاناتی مانند ترجمه و جستجو در گوگل، پیشنهاد کلمه (بسیار عالی)و ... را در خود دارد.
تنها امکانی که من در جیبورد و یا کیبورد دیگری بجز فارستپ، که به ابتکار دوستمان ایلیا به فارستپ اضافه شده بود یعنی ٢ بار کلیک برای تایپ آ، جای خالیش را احساس میکنم.
احمد جان دستت درد نکند.
عجب کیبورد خوبی معرفی کردی. پیشنهاد کلمه خصوصاً روی گوشی برای من خیلی مهم است چون عموماً جایی ازش استفاده میکنی که وقت نداری و دکمههای کوچک گوشی بهت امکان تایپ درست را نمیدهد. داشتم تلاش میکردم از «فارسیبورد» استفاده کنم که بسیار بد و پرغلط و با طراحی زشت است. زانوی غم به بغل گرفته بودم که این Gboard تا حد زیادی نجاتم داد. ممنون
پس از مدتها گفتم به ایرماگ (این محفل قدیمی و پرخاطره) سری بزنم که چشمم به این تاپیک خورد. جالبتر اینکه دیدم اولین پستش هم از خودم است
خواستم بگویم که من برنامهنویسام اما با Swift چندان آشنا نیستم. داشت کمکم انگیزهی ساخت کیبورد فارسی مشابه فارستپ برایم ایجاد میشد که دیدم دوستان جایگزین خوبی برایش پیدا کردند.
آخرین ویرایش توسط hamidrezamt در 12 اکتبر 2023, 20:42، در مجموع 1 بار ویرایش شده است.
MacBook Pro Retina MR932 (2018), macOS Sonoma
iPhone 13 Pro, iOS 17
iPad Pro 9.7", iOS 17
حمید رضا جان به نظرم عقب ننشین. کیبورد گوگل خیلی خوب است اما ایدهآل نیست. یک فارسیزبان آن را ننوشته یحتمل. مثلاً دو بار زدن روی الف برای تایپ «آ» خیلی خوب است که اضافه شود. روی آیپد خیلی دکمهها گل و گشاد هستن و اگر امکان عالی فارستپ یعنی تایپ «می» و «نمی» همراه با یک نیمفاصله با فشردن طولانی «م» و «ن» اضافه شود خیلی عالی میشود.
واقعاً هنوز من کاری که برنامهنویس فارستپ کرده بود را درک نمیکنم.
با ارژنگ موافقم. ضمن اینکه کیبرد گوگل باگهایی و نیز کاستیهای دیگری هم دارد که از چند وقت پیش دوست داشتم اینجا بنویسم ولی فرصتش نبوده است.
یکی از آنها، نبود کاراکتر ء برای گذاشتن بالای ه است. (با فشردن و نگه داشتن ه، کاراکتر ۀ ظاهر میشود که «در ظاهر» درست است اما کاراکتر نادرستی است و برای جستوجوی کلمات و نیز در مورد سئو، مشکلات بنیادی ایجاد میکند.) من در تنظیمات گوشی، تعریف کردهام که با دو بار زدن ه (یعنی هه)، حرف ه با کاراکتر ء بالای آن درج شود. ایدهآل نیست ولی حداقل کارراهانداز است.
دیگری، رفتار ناهماهنگ اعداد است وقتی از ممیز یا نقطه در میان اعداد استفاده میشود.
مرسی علی جان
من هم یک چیزی رو متوجه شدم و اون این که با اون که روی آیفون من خیلی ازش راضیم، اما دکمههاش روی آیپد خیلی ریز هستن و غلطهای املایی بسیار زیادی دارم.
دیگه این که نمیدونم چرا تغییر جای کرسور با فشار طولانی ممکن نیست یعنی اگه بخوای کرسور را جا به جا کنی، باید بری روی خود کلمه لمس کنی و دقیق هم نیست و موقعی که داری با عجله تایپ میکنی کلافهات میکنه. در صورتی که کیبورد فارسی خود اپل، مثل زبانهای دیگه، با فشار طولانی روی اسپیس و سپس لغزاندن انگشت، قشنگ میتونی کرسور رو به دقت جا به جا کنی.
اما این کیبور گوگل یک چیزی داره که در آیفون من واقعا دوستش دارم تایپ با کلام است. لازم است به اینترنت وصل باشی البته اما وقتی داری به راحتی حرف میزنی، خیلی با دقت بالا گفتههات رو تایپ میکنه حتی محاوره!
تا اینجایش من روی آیفون نزدیک به ایدهآل میبینمش اما روی تبلت تقریباً بلااستفاده