انجمن ویکی قلم‌های فارسی
ورود / عضویت

سوپرکامپیوترهای خانگی!

جدیدترین اخبار را در اینجا بخوانید و بنویسید

سوپرکامپیوترهای خانگی!

پستتوسط Behnam » 25 ژوئن 2008, 03:55

توان سوپرکامپیوتری به روی میزهای کار می‌آید، منهای نرم‌افزار مناسب

نوشتهٔ برایان گاردینر (Wired)

بزرگترین شرکت‌های تراشه سازای گرافیک در صنایع کامپیوتر، این هفته آخرین مُدل‌های ردهٔ بالای خود را عرضه کردند. تراشه‌های گرافیک جدید تنها کارایی بهتری برای بازی‌های‌ ویدئویی فراهم نمی‌آورد، بلکه کامپیوترهای رومیزی معمولی را به چیزی معادل سوپرکامپیوترها تبدیل می‌کند...تنها اگر برنامه نویسان بتوانند سر در بیاورند چگونه از ساختار وسیعاً پارالل این تراشه‌ها بهره برند.

به گفتهٔ Jon Peddie، از پیشکسوتان صنعت گرافیک و مدیر شرکت پژوهشی به همین نام، ”صحبت بر سر این است که هر مرد، زن و کودکی اساساً یک سوپرکامپیوتر روی میز کارش داشته باشد“.

AMD، که در سال ۲۰۰۶ تراشه‌سازی گرافیکی ATI را خریداری کرد، دو تراشهٔ جدید Radeon HD 4850 و Radeon HD 4870 را عرضه کرده است. Nvidia، بازیگر بزرگ دیگر این عرصه، تراشه‌های جدید GeForce GTX 260 و GeForce GTX 280 را معرفی کرده است.

به گفتهٔ هر دو شرکت، سری جدید تراشه‌ها کارایی‌ای دارند که با teraflops محاسبه می‌شود (این یک تریلیون نقطهٔ عملیات شناور در ثانیه است)، میلیاردها ترانزیستور، صدها هسته و ساختارهای جدیدی که به گفتهٔ تحلیگران این صنعت می‌تواند تأثیر شگرفی، نه‌تنها بر Crysis frame rates داشته باشد بلکه، اصولاً در این امر که چگونه و برای چه ما کامپیوترهایمان را بکار می‌بریم.

به نظر تحلیلگران براستی دستیابی ارزان به چنین قدرت رایشگری خارق‌العاده می‌تواند به این معنا باشد که ظرف چند سال آینده، ما شاهد رشد انفجاری پژوهش‌های مستقل، به همراه کشفیات جدید خواهیم بود.
به علاوه، برنامه‌های ویژهٔ مصرف کنندگان خواهند توانست بر واحدهای پردازنده گرافیکی (GPU) افکت‌های تصویری بازهم حیرت‌انگیزتری سوار کنند و نیز گهگاه اطلاعات تصویری مفید ارائه دهند.

Bob O'donnell، تحلیلگری از گروه IDC می‌گوید ”ما به چیزهایی دسترسی خواهیم داشت مثل نقشهٔ زنده و آنی کُرهٔ زمین از گوگل، که همه جور اطلاعات همزمان و زنده را در بر خواهد داشت. چیزهایی از این دست بیش از پیش تخم خواهند گذاشت“.

همانگونه که Peddie یادآوری کرده است، تنها ۱۱ سال پیش بود که دولت امریکا تقریباً ۳۳ میلیون دلار خرج کرد تا ASCI Red را بسازد. یکی از اولین سوپرکامپیوترهایی که به یک teraflop دست یافت. تراشه‌های جدید گرافیک قدرتی مشابه سوپرکامپیوترهای دوران ۱۹۹۷ را با جزء کوچکی از آن هزینه عرضه می‌دارد. ”حالا ما می‌توانیم با مغازه برویم و تراشهٔ گرافیکی با همان توان را با ۶۰۰ دلار یا کمتر خریداری کنیم“.
http://www.sandia.gov/ASCI/Red/RedFacts.htm

ولی داشتن چنین قدرت پردازش یک چیز است، و قابل استفاده ساختن آن برای کاربر معمولی چالش دیگری.

به استثنای چند بازی ویدئویی محدود، اکثر برنامه‌ها هنوز برای بهره‌بری از چنین قدرت گرافیکی GPU ساخته نشده‌اند. این به خاطر این است که GPU ها برای پردازش پارالل (حساب و کتاب کردن خرده‌های بسیار زیاد داده‌ها در آن واحد، و سپس به هم چسباندن نتیجهٔ این محاسبات در آن واحد) ساخته شده اند در حالی که نرم‌افزارهای کنونی بر این شیوه نوشته شده‌اند که بطور سریال عمل کنند (محاسبهٔ یک جزء و اتمام محاسبه و سپس رفتن سراغ جزء بعدی).

این شرایط به لطف ابتکاری که برای سیخ زدن به پردازش پارالل طراحی شده است آرام آرام در شرف تغییر است.

در هفتهٔ گذشته، Khronos که کنسرسیوم صنعت کامپیوتر سازی در پشت استاندارد OpenGL است، چیزی را که OpenCL نام نهاده است (Open Computing Language) معرفی کرد. با این ابتکار heterogeneous computing initiative، این گروه امیدوار است که به استاندارد تازه (و جهانی) در برنامه‌نویسی برای اهداف پارالل دست یابد.
http://www.khronos.org/news/press/relea ... nitiative/

از بسیاری جهات، این کعبهٔ آمال توسعه دهندگان است که در انتظارش بودند: استانداردی ”hardware-agnostic“ (بی اتکاء به سخت‌افزار-م) که قدرت CPUهای multi-core و نیز GPUها را با کاربرد زبانی آشنا عریان می‌سازد.

اپل نیز وزنهٔ خودش را پشت این پروژهٔ پردازش پارالل قرار داده است و هفتهٔ گذشته اعلام کرد که به استفاده از مشخصات OpenCL به مثابه بخشی از سیستم عامل بعدی خود، Snow Leopard متعهد گشته است.
http://www.apple.com/pr/library/2008/06 ... opard.html

کمپانی‌های دیگری، منجمله AMD، Nvidia، ARM، Freescale، IBM، Imagination، Nokia، Motorola، Qualcomm، Samsung و Texas Instruments به گروه کار OpenCL ملحق شده‌اند.

اگر ابتکاری چون OpenCL دور بردارد، دورانی که پژوهشگران در به در دنبال بودجه و پشتیبانی بودند و برای استفاده از تسهیلات کامپیوتری دانشگاه‌ها نوبت می‌گرفتند و به گوشه و کنار کشور مسافرت می‌کردند ممکن است که پایان گرفته باشد. به موازات آن، پروژه‌های پژوهشی که با اتصال اینترنتی کامپیوترهای خانگی داوطلبان در مراجعی چون Folding@Home و Seti@Home صورت می‌پذیرند، با مجهز شدن صدها هزار کامپیوتر خانگی به این تراشه‌های نیرومند، به توانمندی شگرفی دست خواهند یافت.

البته، اگر درمان سرطان یا جستجو برای موجودات سماواتی فنجان چای شما نیست، می‌توان با اطمینان خاطر ادعا کرد که بازی Crysis واقعاً بر روی هر سیستمی مجهز به این تراشه‌ها جیغ خواهد کشید!

http://www.wired.com/techbiz/it/news/2008/06/gpu_power
نماد کاربر
Behnam
 
پست‌ها : 3534
تاریخ عضویت: 27 مه 2004, 04:44
محل سکونت: کانادا

پاسخ: سوپرکامپیوترهای خانگی!

پستتوسط Behnam » 20 نوامبر 2008, 08:04

استاندارد OpenCL اپل ظرف شش ماه به تصویب نهایی خود می‌رسد

نوشتهٔ آلدن ملی (AppleInsider)

بنا به گزارشات، اپل در انتقال استاندارد پردازش موازی OpenCL خود از زمان آغاز پروژه تا تصویب قریب الوقوع آن ظرف نیم سال، رکورد این صنعت را در به تصویب رساندن استاندارد شکسته است و راه را برای ادغام آن در Mac OS Snow Leopard هموار کرده است.

در این هفته، نمایندگان گروه Khronos که نظارت بر استاندارد را به عهده دارند و شرکای آنها، نمایشگاه رایانه‌گری با کارایی برتر SC08 در آستن تگزاس را فرصت مناسبی یافتند که در مقابل نمایندگان رسانه‌های گروهی و منجمله Macword، سرعت عمل تکمیل پیشنویس این استاندارد را به رُخ بکشند.

گزارش گروه Khronos در این نمایشگاه نشان می‌دهد که اولین نسخهٔ کامل Open Compute Language در اکتبر برای تصویب ارائه شده است، یعنی تنها چهار ماه بعد از زمانی که برای اولین بار، همزمان با پرده برداری از پروژهٔ Snow Leopard، پیشنهاد شده بود. سیستم عامل با این تکنولوژی، از استفادهٔ همزمان پروسسور و تراشهٔ ویدئویی برای تسریع کارکرد فعالیت‌های عمومی سیستم بهره خواهد برد.

سرپرست گروه، مدیر عامل NVIDIA نیل تروِت، نیز یادآوری کرد که کل زمان صرف شده برای توسعهٔ استاندارد OpenCL بطور غیر متعارفی کوتاه بوده است. زمان‌بندی عرضه شده توسط این سازمان نشان می‌دهد که اپل با همکاری AMD، اینتل و NVIDIA با صرف مقدار زمان نامشخصی روی پیشنویس اولیه تا پرده‌برداری از این پروژه در ماه ژوئن کار کرده بود. ولی تروِت تأکید می‌کند که کل زمان صرف شده تنها شش ماه بوده است-- سرعتی بی‌سابقه برای روند تصویب استاندارد که معمولاً به کندی و محافظه‌کاری معروف است.

وی می‌گوید «اگر شما به برخی واحدهای استاندارد بزرگتر بروید، کاملاً عادی است که تصویب یک استاندارد پنج سال یا بیشتر طول بکشد. این کاملاً معمول است. شما باید خیلی پشتش را بگیرید تا آن را ظرف هژده ماه به نتیجه برسانید. سریعترین رکورد واحد استاندارد ما تاکنون دوازده ماه بوده است. ما این یکی را ظرف شش ماه انجام داده‌ایم».

بخش عمدهٔ این سرعت عمل به Snow Leopard نسبت داده شده است. به گفتهٔ تیم مَتسون از اینتل، دورنمای این امر که OpenCL برای سال ۲۰۰۹ عملاً به همراه یک سیستم عامل عرضه شود انگیزه‌ای بود که کارکنان از خانواده طلاق بگیرند و به درجاتی افراطی اضافه کاری کنند تا پیشنویسی آماده شود که خیلی‌ها امکان آن را در چنین مدتی غیر ممکن می‌دانستند.

ولی در حالیکه از سرعت عمل خود به خود می‌بالند، نه اپل و نه دیگر دست‌اندرکاران توسعهٔ این استاندارد هنوز عنوان نکرده‌اند که چگونه OpenCL بطور مشخص برای مک مفید خواهد بود.

در حال حاضر، مورد قابل مقایسه‌ای چون CUDA که زبان رایانه‌گری موازی ویژهٔ NVIDIA می‌باشد تنها در تسریع داده‌ها و محاسبات علمی بکار رفته است که سخت‌افزار ویدیویی GeForce را به موازات CPUی اصلی در خدمت گرفته است. OpenCL دست‌کم این امکان را در کاربرد ATI Radeon نیز ممکن می‌سازد. ولی هنوز معلوم نیست چه نقش مشخصی در Mac OS X خواهد داشت. به گفتهٔ متسون کاربرد آن در پردازش فعالیت‌های فیزیکی است. نظیر آنچه در بازی‌ها یافت می‌شود.

نیز اعلام شده است که مادامیکه که تراشه‌های با قابلیت پشتیبانی از این تکنولوژی وجود داشته باشند، OpenCL می‌تواند در اندازه‌های کوچکتری، مناسب ابزار کوچکتر نظیر تلفن هشیار مورد استفاده قرار گیرد.

هرچند این استاندارد با سرعت بی‌سابقه‌ای به مراحل تصویب نهایی نزدیک شده است، اپل و Khronos باید چند قدم دیگر نیز بردارند تا این قالب آمادگی کامل را داشته باشد. هر فروشنده‌ای باید متن کامل پیشنویس را امضا کرده و تغییرات احتمالی را پیشنهاد دهد. سپیس مشخصات استاندارد به اطلاع عمومی خواهد رسید و سرانجام، Khronos تست‌هایی را معرفی خواهد کرد که انطباق نرم‌افزارها و سخت‌افزارها با این استاندارد را تضمین کند.

هیچ زمان‌بندی برای این امور هنوز مطرح نشده است ولی تصویب نهایی دست‌کم سی روز طول خواهد کشید. در هر حال این به اپل فرصت کافی خواهد داد تا OpenCL را در نیمهٔ سال ۲۰۰۹ که زمان رسمی عرضهٔ Snow Leopard است، و نیز برای شایعهٔ عرضهٔ زودرس، با سیستم عامل همراه کند.

http://www.appleinsider.com/articles/08 ... onths.html
نماد کاربر
Behnam
 
پست‌ها : 3534
تاریخ عضویت: 27 مه 2004, 04:44
محل سکونت: کانادا

پاسخ: سوپرکامپیوترهای خانگی!

پستتوسط saeidk » 22 نوامبر 2008, 21:47

خیلی ممنون
نماد کاربر
saeidk
 
پست‌ها : 1143
تاریخ عضویت: 17 دسامبر 2005, 19:20
محل سکونت: ایران-تهران



بازگشت به اخبار و تازه‌ها


کاربران حاضر در این انجمن: بدون کاربران آنلاین و 16 مهمان