انجمن ویکی قلم‌های فارسی
ورود / عضویت

Google don´t be evil!

جدیدترین اخبار را در اینجا بخوانید و بنویسید

Google don´t be evil!

پستتوسط Ali.Samadi » 05 سپتامبر 2007, 16:22

برای خیلی‌ها کنترل و ایندکس کردن میلها و جستجوهای کاربران از طرف شرکت گوگل یک امر غیر قابل قبول شده. دولت فرانسه و اروپا برای مقابله با این امر از پروژه‌ای پشتیبانی میکنند به نام Exaled. این موتور جستجو امکانات زیادی دارد از جمله جستجو در Wikipedia, پیشنمایش صفحه‌ها، جستجوی پیشرفته...
http://www.exalead.com/
Ali.Samadi
 
پست‌ها : 725
تاریخ عضویت: 26 مه 2004, 16:22

پستتوسط GK » 05 سپتامبر 2007, 17:38

علی جان، این پست تو فکر بکری‌ست ! ممنون
چند وقت پیش، من می‌خواستم خبر این موتور جستجو را پست کنم، روم نشد. گفتم شاید برخی بگویند که باز « قلی - فرانسه - بازی - اش - گل - کرده» :-D :-D
ولی خب، برای کسانی که دغدغه‌ی اندیشه‌ی آزاد دارند و نمی‌خواهند همیشه یک - قطبی فکر کنند، تنوع در استفاده این جور ابزار کار خوب است.
درضمن، به لطف همین موتور جستجو بود که آنروزها توانستم با چهره‌ی نازنازی تو از دور آشنا بشم :lol: :lol:
روز و روزگارتان ‌خوش
ق.خ
iMac Intel 2.66GHz, Osx 10.7.3
GK
مدیر بازنشسته
 
پست‌ها : 954
تاریخ عضویت: 27 آوریل 2006, 14:55
محل سکونت: فرانسه

پستتوسط Ali.Samadi » 05 سپتامبر 2007, 17:45

قربانت قلی جان لطف داری.
منهم چندی پیش در یک مقاله‌ای در مجلهٔ اشپیگل بعنوان «یک روز بدون گوگل» با آن آشنا شدم که نویسندهٔ آن نوشته بود هر چند که خیلی راحت نیست بدون گوگل با اینترنت کار کرد ولی غیر ممکن هم نیست. البته اگر تو با این صفحه تجربهٔ بیشتری داری، خیلی خوشحال میشوم اگر آنها رو در میان بگذاری.
ارادت کامل علی
MacBookPro 15inch/ 2.66/ 4GB Ram
PearC/ i7 4x3,06/ 6GB Ram/ 6TB HD :-)
Ali.Samadi
 
پست‌ها : 725
تاریخ عضویت: 26 مه 2004, 16:22

پستتوسط GK » 05 سپتامبر 2007, 18:31

علی جون
کارکرد این موتور جستجو تقریبا شبیه موتورهای دیگر است. البته به پای گوگل غول نمی رسد، و هنوز کامل کامل نیست. با زبان فارسی نیز اندکی مشکل دارد.
در قسمت preferance می تونی تنظیمات خود را ثبت کنی، سایتهای مورد علاقه را بگذاری در صفحه اول، متن یا کلمه مورد جستجو را فقط در سایتهای blog بگردی، rss ها را دنباله‌روی بکنی، و از این جور چیزها...
ولی دوباره بگویم، هنوز کارآیی گوگل را ندارد. پروژه ایست در راه. من نیز گاه‌گاهی با گروهی که در قسمت ادبیات، متون را اسکان کرده و «دیجیتالیز» می کند همکاری دارم.
روز و روزگارتان ‌خوش
ق.خ
iMac Intel 2.66GHz, Osx 10.7.3
GK
مدیر بازنشسته
 
پست‌ها : 954
تاریخ عضویت: 27 آوریل 2006, 14:55
محل سکونت: فرانسه

پستتوسط iSam » 05 سپتامبر 2007, 23:42

گوگل یعنی چه؟

یا تا به حال از خود پرسیده‌اید که واژهء «گوگل» که هر روز میلیون‌ها کاربر اینترنتی از آن برای جست‌وجو استفاده می‌کنند به چه معنایی است و توسط چه کسانی ایجاد شده است؟
«گوگل» واژه‌ای است که با اندکی تغییر و بازی در حروف کلمهء گوگول (googol) توسط میلتون سیروتا، برادرزادهء ادوارد کانسر، ریاضی‌دان آمریکایی ایجاد شده است.
گوگول، خود واحد شمارشی است که به عدد یک با 100 عدد صفر در مقابلش اشاره می‌کند. در سراسر دنیا هیچ «گوگولی» از هیچ پدیده‌ای وجود ندارد. نه ستاره، نه ذرات گرد و غبار و نه حتی اتم. گوگول یک عدد بسیار بزرگ و دست‌نیافتی است.
استفاده از واژهء گوگل، ماموریت انسان برای سازمان‌دهی اطلاعات بسیار زیاد و شاید بی‌کران جهان را به ذهن متبادر می‌کند و این‌که این اطلاعات برای همه قابل دسترسی و قابل استفاده باشد.
در داستان تاسیس گوگل آمده است: «لری‌پیج و سرگی برین وقتی به عنوان فارغ‌التحصیلان رشتهء کامپیوتر در دانشگاه استندفورد برای اولین بار همدیگر را دیدند هیچ علاقه‌ای به همدیگر نشان ندادند.»
لری 24 ساله و فارغ‌التحصیل دانشگاه میشیگان و سرگی 23 ساله در مورد هر چیزی که حرف می‌زدند به مشاجره با یکدیگر می‌پرداختند. نظرهای قوی و دیدگاه‌های متفاوتشان بالاخره به یک نتیجهء نهایی و قابل قبول برای هر دو انجامید تا راه‌حلی برای بزرگ‌ترین چالش در رانش کامپیوتر پیدا شود: یافتن اطلاعات مناسب و دلخواه از بین حجم عظیمی از داده‌ها.
ژانویه 1996، لری و سرگی همکاری خود را برای ساخت یک موتور جست‌وجو به نام بک‌راب ( BackRub ) آغاز کردند که این عنوان به خاطر کارآیی منحصربه‌فرد این موتور در جست‌وجوی لینک‌های قبلی ( Back Links ) انتخاب شده بود. لری که همیشه به ور رفتن با کامپیوتر علاقه نشان می‌داد، وظیفهء اختراع نوع جدیدی از فضای سرور با حجم اندک به جای استفاده از ماشین‌های بزرگ و گران‌قیمت را به عهده گرفت.
یک سال بعد، یافتهء منحصربه‌فرد آن‌ها برای تحلیل و بررسی داده‌ها، شهرت روزافزونی بین کسانی که آن را دیده بودند، به دست آورد.
این تکنولوژی جدید جست‌وجو، باعث شد تا سر و صدای زیادی در محیط‌های دانشگاهی ایجاد شود.
لری و سرگی در نیمهء اول سال 1998، به فعالیت خود برای تکمیل این تکنولوژی ادامه دادند تا این‌که در ادامه، برای یافتن مسیر مناسب «گوگل» سخت‌افزارهایی با قیمت مناسب خریداری کردند و کامپیوتر شخصی خود را در اتاق‌خوابگاهی لری ایجاد کردند که در واقع این کامپیوتر اولین مرکز داده‌پردازی گوگل بود.
در این میان سرگی یک دفتر بازرگانی تاسیس کرد که در آن، هر دو پذیرای افراد واجد شرایطی بودند که خواستار دریافت مدرک، البته بهتر از هرجای دیگری بودند. با وجود هیجان و کششی که در این کار وجود داشت، آن‌ها علاقهء ‌چندانی برای ایجاد کمپانی شخصی در کنار تکنولوژی توسعه‌یافته‌شان نداشتند.
دیوید فیلر، موسس یاهو که آن موقع با آن‌ها آشنا شده بود بی‌کم‌وکاست بودن تکنولوژی آن‌ها را تایید کرده بود اما لری و سرگی را تشویق کرد تا فعالیت خود را با تاسیس کمپانی موتور جست‌وجو گسترش دهند و به آن‌ها گفت:«زمانی که این تکنولوژی به طور کامل به سرانجام رسید و نهایی شد، در موردش صحبت خواهیم کرد.»
اما این چنین شد که با تلاش و ممارست لری و سرگی، گوگل، آن‌چنان که امروز به عنوان فراگیر‌ترین موتور جست‌وجو مطرح است، راه‌اندازی شد.
گوگل درهای خود را به طور دقیق در سپتامبر 1998 گشود. تاریخ دقیق جشن تولد ممکن است در طول سا‌ل‌ها، بسته به این‌که چه زمانی دوست داشته باشیم از خوردن کیک لذت ببریم، جابه‌جا شود. کیک گوگل البته همیشه دوست داشتنی و خوشمزه است!

http://www.iranianuk.com/article.php?id=18466
 Mac Studio
 iPhone 12 Pro Max
 Apple Watch
 iPad Air
 Apple TV
 AirTag
 Think Different
نماد کاربر
iSam
 
پست‌ها : 1998
تاریخ عضویت: 09 ژوئن 2006, 00:51
محل سکونت: Austria

پستتوسط iSam » 14 سپتامبر 2007, 23:19

گوگل: برای حفظ حریم شخصی قانون وضع شود
شرکت گوگل، یکی از بزرگترین جستجوگران اینترنت، از دولت ها و شرکت های تجاری خواسته است بر سر قوانین جهانی یکسان برای حفظ حریم شخصی در اینترنت توافق کنند.

گوگل گفته است که بدون وجود چنین استانداردهایی، سلامت اینترنت در خطر خواهد بود.
شرکت هایی چون گوگل حجم زیادی از اطلاعات شخصی کاربران اینترنت را در دست دارند. گروه های مدافع حفظ حريم خصوصی مردم می گویند، در مورد چگونگی استفاده از این اطلاعات، نظارت چندانی روی این شرکت ها وجود ندارد.گوگل می گوید رشد اینترنت به این معنی است که حجم عظیمی از اطلاعات شخصی به طور مداوم به اقصی نقاط جهان ارسال می شود و این اطلاعات اغلب از کشورهایی می گذرد که برای حفظ آنها یا اساسا قانونی وجود ندارد و یا قوانین ناکافی هستند.به گفته این شرکت، اطلاعات معمولی چون خریدهایی که توسط کارت های اعتباری صورت می گیرند، می تواند از مرزهای شش یا هفت کشور، با قوانین متفاوتی در مورد حفظ حریم شخصی عبور کند.سه چهارم کشورها هیچ قانونی برای حفظ حریم خصوصی ندارند و کشورهایی که چنین قوانینی دارند اغلب، آنها را قبل از ظهور اینترنت تدوین کرده اند.به عنوان مثال قوانین حفظ حریم شخصی در اروپا، سال ۱۹۹۵ یعنی پیش از استفاده تجاری از اینترنت تدوین شده اند.
در مقابل، ایالات متحده آمریکا قوانین فراگیری در این زمینه ندارد و دست هر ایالت یا حتی هر صنعت، برای تدوین چنین قوانینی باز گذاشته شده است.
گذشته تاریک
با این حال دی جی کالینز یکی از سخنگویان گوگل می گوید کاربران نباید زیاد نگران شوند: "با رشد سریع اینترنت و توسعه خیلی سریع فن آوری، ما فقط فکر می کنیم بهتر است در این مورد الان بحث کنیم تا بتوانیم در آینده از حریم خصوصی کاربران حفاظت کنیم."
هرچند گوگل امروز پرچمدار طرح این مسئله در جهان شده، نباید فراموش کرد که خود این شرکت بارها در مورد قوانین و سیاست هایش در این حوزه مورد انتقاد قرار گرفته است.نحوه نگهداری عادات کاربران در جستجوهای اینترنتی و استفاده از خدمات ایمیل برای عرضه تبلیغات مناسب هر کاربر، از جمله مواردی بوده که پیش از این، گوگل را هدف حملات شدید گروه های مدافع حریم خصوصی قرار داده است.در همین حال ایده استانداردهای جهانی در مورد حفظ حریم شخصی کاربران به باور برخی از کارشناسان فقط در حرف آسان است. منتقدان بر این باورند که تعابیر متفاوتی از حریم شخصی، در میان مردم، حتی در یک کشور واحد وجود دارد، که رسیدن به آن را تقریبا غیر ممکن می کند.نکته ای که با اشاره به استانداردهای بین المللی در زمینه تجارت یا هوانوردی به چالش کشیده شده است.

http://www.bbc.co.uk/persian/science/st ... vacy.shtml
 Mac Studio
 iPhone 12 Pro Max
 Apple Watch
 iPad Air
 Apple TV
 AirTag
 Think Different
نماد کاربر
iSam
 
پست‌ها : 1998
تاریخ عضویت: 09 ژوئن 2006, 00:51
محل سکونت: Austria



بازگشت به اخبار و تازه‌ها


کاربران حاضر در این انجمن: بدون کاربران آنلاین و 14 مهمان