دیروز آمد و رفت و یک پست هم در مورد مهمترین روز سال برای اپل نداشتیم.
وضع فعلی سیاسی و اقتصادی ایران علت اصلی آن است ولی اگر این هم نبود، باز هدست ۳۵۰۰ دلاری، چندان جای حرفی برای نود و نه درصد مردم نمیگذارد.
اپل هیچوقت ارزان نبوده. همانطور که مثلا بنز و بیامو ارزان نیستند، اما همیشه چیز معقولی برای قیمتهای پایینتر داشته. اما این اجناس اخیر، کلا در حیطهٔ قدرت خرید افراد معمولی نیستند.
مثلا موقعی که آیمک ۲۷ اینچی را اپل عرضه کرد، با آنکه ارزان نبود، اما با توجه به مانیتور فوقالعادهای که همراهش بود، قیمتش توجیه میشد. خود من یکی خریدم و بسیار هم از خریدش راضی بودم. این را مقایسه کنید با وضع فعلی که مخصوصا آنرا از رده خارج کردهاند و حالا برای کسانی مثل من که آیمک ۲۴ اینچی برایشان کافی نیست، تنها راه مثلا خرید مکاستودیو است با مانیتور فوقالعاده گران جدید اپل که قیمتش اقلا دو برابر آن آیمک ۲۷ اینچی تمام خواهد شد.
این هدست ویژنپرو خیلی هم قشنگ، اما میرود پیش همان مانیتور ۶۰۰۰ دلاری اپل برای من. نمیدانم که مدیران اپل چه فکر میکنند. اما هر چه این هست برای عامهٔ مردم نیست.
مهمترین چیزی که فعلا در آینده همه چیز را تغییر خواهد داد، همین هوش مصنوعی است که بنظر اپل کلا در این زمینه از قافله عقب افتاده و صدایش را هم در این کنفرانس در نیاوردند. هوش مصنوعی قابلیت آنرا دارد که کلا استفاده از کامپیوتر و برنامهها را به شکلی که امروز هست، از ریشه عوض کند. حالا راهی که اپل دارد بطرفشمیرود این هدست و ویرچوال ریالیتی است. اپل با این کار کاسه کوزهٔ زاکربرگ را بهم ریخته، اما از آنطرف دارد بازی مهمتر را به مایکروسافت و گوگل واگذار میکند.