انجمن ویکی قلم‌های فارسی
ورود / عضویت

مك يا ويندوز؟

بحث‌های کلی درمورد سیستم عامل مکینتاش (OS X)

مك يا ويندوز؟

پستتوسط Ali.Samadi » 22 اوت 2006, 11:46

REZAgh این سوال در بخش اخبر کرده بود من آوردمش اینجا:

امروز با یکی از دوستان مشغول صحبت بودیم و من هم مانند همیشه از اپل دفاع می کردم .
در باره مک پرو اینتلی جدید و یک سیستم را سفارش دایدیم که حداقل نیاز من بود و حدودا 5 میلیون تومان می شد.
دوستم یک استدلال کرد که من ماندم جواب دهم و آن این بود که مک آمده روی اینتل زئون سیستم طراحی کرده حالا مثلا مادر برد سوپر میکرو سالهاست روی اینتل کار کرده یا حتی ایسوس آمده مادر برد 8 پروسسی داده ،پس کدام می تواند بهتر باشد.
لطفا مرا قانع کنید که هنوز میشود باز از اپل دفاع کرد. چرا که چیز جدیدی جز سیستم عاملش قابل دفاع نیست
Ali.Samadi
 
پست‌ها : 725
تاریخ عضویت: 26 مه 2004, 16:22

پستتوسط مهمان » 22 اوت 2006, 16:02

سلام
نکته این هست که سیستم عامل اپل خیلی بهتر از ویندوز است و ادم از کار کردن با ان لذت میبرد و این لذت روز افزون است و بعد اینکه ما اگردو تا رایانه داشته باشیم با یک سخت افزار ولی یکی مک و دیگری پی سی قطعا مک نتیجه بهتری میدهد .(بعد اگر درست حساب کنیم اپل هم بهتره و هم ارزان تر ) .

دوستار شما و مکینتاش.
امیر فروتنی
مهمان
 

Re: سابقه یا نام بزرگ

پستتوسط huge » 22 اوت 2006, 16:36

Ali.Samadi نوشته است:[نمایش]
REZAgh این سوال در بخش اخبر کرده بود من آوردمش اینجا:

امروز با یکی از دوستان مشغول صحبت بودیم و من هم مانند همیشه از اپل دفاع می کردم .
در باره مک پرو اینتلی جدید و یک سیستم را سفارش دایدیم که حداقل نیاز من بود و حدودا 5 میلیون تومان می شد.
دوستم یک استدلال کرد که من ماندم جواب دهم و آن این بود که مک آمده روی اینتل زئون سیستم طراحی کرده حالا مثلا مادر برد سوپر میکرو سالهاست روی اینتل کار کرده یا حتی ایسوس آمده مادر برد 8 پروسسی داده ،پس کدام می تواند بهتر باشد.
لطفا مرا قانع کنید که هنوز میشود باز از اپل دفاع کرد. چرا که چیز جدیدی جز سیستم عاملش قابل دفاع نیست


صرف مصرف از یک نوع cpu دلیل بهتری یک کامپیوتر نیست ، سیستم عامل ، طراحی اپل برای مادر برد ، طراحی برای قطعات خاص ، تست قطعات سازگار با یکدیگر ، طراحی بدنه ، طراحی کیبرد ، ، بهترین مواد برای ساخت و عمر قطعات و تست عمر تک تک قطعات مجموع یک کامپیوتر رو شامل میشه ،همونطوری هم که اپل با G5 حرفی برای گفتن در مقابل اینتل رو نداشت ولی باز هم کاربران حرفه ای مک رو انتخاب میکردن ،، حالا که cpu اینتل رو هم انتخاب کرده و با وجود اینکه سیستم xp رو هم میشه روی مک نصب کرد ، بنظر من اشتباه محض هست خریدن این pc های بی نام و نشون و حتی نشان دار ، در ضمنی هم که قیمت در مقایسه بسیار مناسب تر هستش
huge
 
پست‌ها : 107
تاریخ عضویت: 29 ژوئن 2004, 14:26

پستتوسط Ali.Rastegar » 23 اوت 2006, 01:42

دوست عزیز تمام محصولات اپل قابل دفاع نیستند و قرار نیست ما کاربران از هر اقدام اپل دفاع کنیم. اما این بحثها برای اینکه خود ما کاربران مک، اقدامات اپل(درست یا غلط) را بهتر درک کنیم مفید هستند.
زمانی که اپل از پردازنده‌های PowerPC استفاده می‌کرد برای نشان دادن برتری سخت‌افزار مک آن را با PCهای دارای پردازنده‌های اینتل مقایسه می‌کرد. این برتری را از سه طریق تبلیغ می‌کرد:
۱. کارایی بالاتر پردازنده‌های PowerPC باوجود فرکانس(مگاهرتز) پایینتر از قویترین پردازنده‌ها اینتل.(زیر سوال بردن مگاهرتز به عنوان معیار سرعت یا به قول اپل Megahertz Myth)
تکیه بر تعداد pipelineها.
۲. استفاده از ابزارهای محک(benchmarking tools) موجود برای هردوی مک و PC و استفاده از نتایج آنها که پردازنده‌های PowerPC را برتر نشان می‌داد.
۳. محکهای دنیای واقعی یعنی نمایش سرعت بهتر پردازش عکسها در Photoshop ، رندر کردن انیمیشن و... .
هروقت مدل جدیدی از پردازنده‌های PowerPC منتشر می‌شد اپل هر سه اقدام را انجام می‌داد و در بسیاری موارد کارایی پردازنده‌های PowerPC از معادل اینتلیشان بهتر بود. اما این شامل پردازنده‌های همان دوره‌ی زمانی می‌شد. یعنی تا مدتها پردازنده‌ی PowerPC جدیدی ارائه نمیشد و گاهی پردازنده‌های جدید اینتل از رقبای PowerPC خود جلو می‌افتادند.
این موضوع در چند سال اخیر خیلی مایه‌ی دردسر اپل شد. اپل وقتی PowerMac G5 را ارائه کرد آن را قویترین کامپیوتر شخصی جهان و اولین کامپیوتر شخصی ۶۴بیت نامید. خیلی زود پردازنده‌های Athlon 64 منتشر شدند. پردازنده‌های اینتل بروز شدند و... در نتیجه به سرعت این دو ویژگی کمرنگ شدند. هرچند وقت یکبار اپل از پردازنده‌های بروز شده‌ی G5 استفاده میکرد و دوباره سرعت بالاتر میرفت اما این برتری مدت زیادی به طول نمی‌انجامید. IBM هنوز نتوانسته بود پردازنده ی G5 مناسبی برای laptopها ارائه کند و در این حالی بود که Centrino-ی اینتل حتی پردازنده‌های Pentium4 را هم پشت سر میگذاشت. در تیم مدیریت اینتل و سیاستهای آن تغییرات مهمی رخ داد. اینتل هم غلط بودن معیار مگاهرتز را پذیرفت. حالا بازی عوض شده بود.
اپل با اینتل به هر سه معیار برتری سرعت می‌رسید، اما اینبار بر علیه PowerPC! از طرف دیگه مهاجرت به اینتل خیلی فواید دیگه هم برای اپل داشت که قبلا مفصل راجع بهش صحبت شده.
اما حالا که پردازنده‌ها اینتل شدن آیا سخت‌افزار اپل مثل هر شرکت دیگه‌ای شده؟ نه، به چند دلیل:
۱. طراحی ظاهری سخت‌افزار. که نه فقط زیبایی بلکه استفاده‌ی ساده‌تر و لذتبخشتر از سخت‌افزار رو فراهم می‌کنه. مثلا All-In-One بودن iMac و نیاز به تنها یک سیم، دسترسی سریع و راحت به پشت دستگاه و... برای هر کاربر خانگی مفیده. گسترشپذیری Mac Pro، که از تمام فضا استفاده‌ی مفید شده و دستگاه کاملا قابل تغییر و ارتقا است.
۲. برخی قابلیتهای ویژه‌ی سخت‌افزاری که به استاندارد اپل تبدیل شدن. مثلا قرار گرفتن motion sensorهایی که حتی براشون برنامه های بسیار جالبی نوشته شده.(مثل دزدگیر برای لپ‌تاپ، امکان انجام کارها با ضربه زدن به دستگاه یا با ایجاد سایه‌ی دست و...). استاندارد شدن دوربین توکار در هر مکی که صفحه‌نمایش داره. حتی Ambient Light Sensor در iMac که چراغش رو متناسب با نور محیط تنظیم می‌کنه و مثلا اگر شما شب کامپیوتر رو روشن بذارید و چراغ رو خاموش کنید نور چراغش هم کمرنگتر میشه و باعث بیخوابی شما نمیشه.
۳. EFI و Mac OS X. به خاطر بی توجهی مایکروسافت بعد از این همه سال هنوز از EFI در PCهای ۳۲بیتی و ۶۴بیتی x64 خبری نیست و کاربرا مجبورن با تکنولوژی ماقبل تاریخی(!) BIOS کار کنن. اما اپل با استفاده از EFI با از بین بردن خیلی محدودیتهای رایج امکان داشتن صفحه‌ی تنظیم بوت گرافیکی با کیفیت عالی و حتی با پشتیبانی از ماوس رو داره.(حتی با کیفیتتر از نمونه‌ی OpenFirmware) امکان شبیه‌سازی BIOS هم داره و خیلی امکانات فنی دیگه که شاید در آینده بیشتر ازشون استفاده بشه. از طرفی چون اپل از اول با نسل جدید پردازنده‌های اینتل شروع کرده با خیال راحت همه چی رو از بوت تا ابزارها و برنامه‌ها با SSE3 بهینه(optimize) کرده. شاید عجیب باشه اما به نظر من Mac OS X خیلی بهتر از ویندوز از امکانات پردازنده‌های اینتل استفاده می‌کنه. در Mac OS X Leopard احتمالا شاهد افزایش سرعت بیشتری هم خواهیم بود.
پس سخت‌افزار مک هم، صرف نظر از پردازنده‌ی مورد استفاده یکپارچگی و همچنین سادگی استفاده‌ی مشهور اپل رو داره.
اما مقایسه‌ی دوست شما کاملا اشتباهه. اپل در بسیاری موارد از motherboardهای اینتل یا نسخه‌ی تغییریافته‌ی اونها استفاده کرده. اپل حتی از زمان PowerPC برای طراحی motherboardهای لپ‌تاپ با ASUS همکاری داشته. اینجوری نیست که فکر کنید اپل از صفر شروع کرده و بی‌تجربه است. اپل از همکاری شرکتهای دیگه استفاده می‌کنه و بعضا بهبودهایی در محصولات اونها میده یا کلا محصول جدیدی بهشون سفارش میده. پس نمیشه اپل رو با سازنده‌های Mainboard مقایسه کرد چون در بسیاری موارد اپل خودش مشتری اونها است. اپل رو باید با PC manufactorها مثل Dell مقایسه کرد. جالب اینکه اپل با مهاجرت به Xeon تونسته سخت‌افزار ارزونتری از Dell با همون کارایی تولید کنه.
در نتیجه حتی اپل بدون Mac OS X هم یک PC Manufactor منحصر به فرد میتونه باشه. اما ما در ایران عادت نداریم از PC Manufactor ها -هرچقدر هم محصولشون خوب باشه- خرید کنیم! در نتیجه تنها دلیل خریدمون طراحی ظاهری دستگاه یا Mac OS X میشه.
خود من زمان خرید iMac G5 اول به خاطر Mac OS X و بعد از اون به خاطر طراحی عالی و جمع و جور iMac و بعد از اون به خاطر OpenFirmware تصمیم به خرید سخت‌افزار مک گرفتم.
موفق باشید
نماد کاربر
Ali.Rastegar
Site Admin
 
پست‌ها : 2878
تاریخ عضویت: 26 مه 2004, 12:45

پستتوسط REZAgh » 24 اوت 2006, 09:09

خیل ممنون از پاسخ جامع شما علی جان
اینکه مک همیشه بهترین است حرفی نیست
من 14 سال پیش که رایانه روز کومودر 64 128 بود پول زیادی را در برای تصاحب یک آی بی ام 386 صرف کردم .... اما به هر حال امروز که دنیای رایانه پیشرفت فوق العاده ای کرده چاره ای نیست و باید دوباره تجربیات گذشته را تکرار کرد .
باز از راهنمایی شما سپاسگزام.
نماد کاربر
REZAgh
 
پست‌ها : 54
تاریخ عضویت: 07 اوت 2006, 14:48

پستتوسط REZAgh » 24 اوت 2006, 11:30

راستی یک سئوال دیگه هم دارم
و اون اینه که آیا به راستی مک پرو کواد 64 بیتی سریعترین و بهترین رایانه در کره زمین است همان طور که در سایت به عنوان تبلیغ آن آمده ؟
نماد کاربر
REZAgh
 
پست‌ها : 54
تاریخ عضویت: 07 اوت 2006, 14:48

پستتوسط Ali.Rastegar » 24 اوت 2006, 13:50

خواهش می‌کنم. درمورد Mac Pro باید صبر کرد تا Benchmarkهای نظری و عملی از جهات مختلف منتشر شود. اما در حال حاضر در بسیاری از محکها نسل جدید پردازنده‌های اینتل از معادل AMD قویتر عمل کرده‌اند. البته قطعا AMD به زودی پردازنده‌هایی برای رقابت با اینتل ارائه خواهد کرد. اما اگر حتی فرض کنیم Xeonهای جدید قویترین هستند باز هم باید بین Mac Pro و محصولات شرکتهای سازنده‌ی PC که Xeonهای جدید را دارند مقایسه کرد. به هر حال از نظر من Mac Pro چه سریعترین باشد چه نباشد سرعت بسیار بالایی دارد!
موفق باشید
نماد کاربر
Ali.Rastegar
Site Admin
 
پست‌ها : 2878
تاریخ عضویت: 26 مه 2004, 12:45

پستتوسط Parham » 24 اوت 2006, 17:43

منهم با اجازه همگی در میان کلام اینرو بگم که از جوابهای جامع علی رستگار خیلی لذت میبرم. مثلآ این پیغامی که در همین موضوع در روز ۳۱ مرداد گذاشته برای من فوق العاده جالب بود.

خلاصه که باز هم بقول این از ما بهترون اینوری way to go ودست شما درد نکنه!
نماد کاربر
Parham
 
پست‌ها : 841
تاریخ عضویت: 18 اکتبر 2004, 15:02
محل سکونت: ژنو، سویس

پستتوسط Ali.Rastegar » 24 اوت 2006, 23:32

خیلی ممنون از لطف شما پرهام جان :-)
موفق باشید
نماد کاربر
Ali.Rastegar
Site Admin
 
پست‌ها : 2878
تاریخ عضویت: 26 مه 2004, 12:45

پستتوسط yoyo.519 » 21 نوامبر 2006, 13:35

what is this ?>>>>>OpenFirmware
yoyo.519
 
پست‌ها : 8
تاریخ عضویت: 16 نوامبر 2006, 21:06

پستتوسط Ali.Rastegar » 21 نوامبر 2006, 15:29

اگر از یه فرد کم اطلاع مثل من بپرسید میگم یه چیز خیلی پیشرفته‌تر و جایگزین BIOS که حتی امکان اجرای برنامه‌های ساده، نمایش محیط گرافیکی ساده با ماوس، خواندن فایلها از فایل سیستمهای مختلف و... را دارد.
اگر از فرد با اطلاع میپرسید باید کتاب Mac OS X Internals قسمت مربوط به OpenFormware در Chapter 4 رو بخونید.
موفق باشید
نماد کاربر
Ali.Rastegar
Site Admin
 
پست‌ها : 2878
تاریخ عضویت: 26 مه 2004, 12:45



بازگشت به سیستم عامل مک


کاربران حاضر در این انجمن: بدون کاربران آنلاین و 12 مهمان