انجمن ویکی قلم‌های فارسی
ورود / عضویت

مشکل در بالا آمدن مکینتاش و پیغام خطا در Disk Utility

بحث‌های کلی درمورد سیستم عامل مکینتاش (OS X)

مشکل در بالا آمدن مکینتاش و پیغام خطا در Disk Utility

پستتوسط shopank » 05 آوریل 2017, 00:12

سلام
سیستم مکینتاش یکی از دوستان پیشم هست که وقتی دکمه روشن شدن رو میزنم خیلی طول میکشه تا بخواد روشن بشه و وقتی به اخراش میرسه سیستم اتوماتیک کاملا خاموش میشه ،بعد از این حالت بار دوم که روشن کردم روی حالت ریکاوری روشن کردم، disk utility رو انتخاب کردم که بعد از عملیات reparing با خطای زیر مواجه شدم
Error : disk utility can't repair this disk... disk,and restore your backed-up files.
ممنون میشم راهنمایی کنید
shopank
 
پست‌ها : 16
تاریخ عضویت: 23 ژوئیه 2011, 12:47

پاسخ: مشکل در بالا امدن مکینتاش و پیغام خطا در disk utility

پستتوسط shopank » 05 آوریل 2017, 16:22

دوستان کسی هست راهنمایی کنه؟
shopank
 
پست‌ها : 16
تاریخ عضویت: 23 ژوئیه 2011, 12:47

پاسخ: مشکل در بالا امدن مکینتاش و پیغام خطا در disk utility

پستتوسط Ilia » 05 آوریل 2017, 19:02

همانطور که خودش میگوید، هارد ایراد پیدا کرده و برنامهٔ دیسک یوتیلیتی قادر به تعمیر و راه اندازی اش نیست. میگوید هارد را فرمت و فایل هایتان را با استفاده از بک آپ (که باید قاعدتا داشته باشید) برگردانید.

اگر مشکل هارد با فرمت کردن حل بشود، دستگاه بعد از نصب تازهٔ سیستم راه خواهد افتاد. اما اگر طوری خراب شده باشد که فرمت کردن هم درمانش نکند، باید هارد را تعویض کرد.

اگر بک آپ (کپی فایل هایتان را روی هارد خارجی یا جای دیگر) داشته باشید، مشکل بزرگی نیست. اگر نداشته باشید، کارتان میکشد به ریکاوری و غیره که هم چندان به موفقیت آن امیدی نیست و هم مورد به مورد فرق میکند.

اگر هارد قابل تعویض باشد، میشود هارد را عوض کرد و هارد قدیمی را دست نخورده در آورد و در قاب خارجی گذاشت و بعدا سر فرصت سعی در ریکاوری فایل های آن کرد.
نماد کاربر
Ilia
Site Admin
 
پست‌ها : 6175
تاریخ عضویت: 25 سپتامبر 2006, 01:01
محل سکونت: کانادا

پاسخ: مشکل در بالا امدن مکینتاش و پیغام خطا در disk utility

پستتوسط shopank » 06 آوریل 2017, 06:42

بکاپ فایلها موجود هست ،
درصورت فرمت هارد، بوت کمپ و ویندوز هم پاک خواهد شد؟!
مراحل بعدی فرمت و نصب را باید به چه صورت انجام بدم؟
shopank
 
پست‌ها : 16
تاریخ عضویت: 23 ژوئیه 2011, 12:47

پاسخ: مشکل در بالا امدن مکینتاش و پیغام خطا در disk utility

پستتوسط Ilia » 06 آوریل 2017, 17:26

بله فرمت کردن بوت کمپ را هم از بین میبرد.

برای نصب مجدد، اگر ایرماگ را بگردید چندین بار به این سوال جواب داده شده. مثلا:

http://irmug.com/forum/viewtopic.php?f= ... =60#p52642
Ilia نوشته است:[نمایش]
بک‌آپ تایم ماشین که ندارید. دو را میماند؛ یا بایستی بروید از فروشگاهی یک مموری USB که اینستالر سیستم رویش نصب شده باشد بخرید و از طریق آن سیستم را نصب کنید، یا از طریق اینترنت ریکاوری کنید.

احتمالا کار دوم را بخواهید بکنید. حالا که پارتیشن ریکاوری را از بین برده‌اید، بایستی بعد از روشن کردن مک، بلافاصله دکمه‌های کامند+آپشن+R را نگهدارید تا مک شما از طریق اینترنت سیستم را نصب کند. البته ۵-۶ گیگ بایستی دانلود شود و خرابکاری هم نکنید.

اینهم راهنمای خود اپل:
https://support.apple.com/en-ca/HT201314


viewtopic.php?f=27&t=4176#p53261
Ilia نوشته است:[نمایش]
آیا هارد این دستگاه SSD است یا معمولی؟

بعد از روشن کردن یا ری‌استارت کامپیوتر، بلافاصله دکمهٔ Shift را نگه دارید تا در حالت Safe mode راه بیفتد:
https://support.apple.com/en-ca/HT201262

بعد از فایل‌هایتان کپی بردارید، اگر توانستید یک نسخهٔ اینستالر سیستم را از اپ استور دانلود و با آن فلش قابل بوت و نصب بسازید و کارهایی که در آدرس بالا گفته را انجام بدهید. بعد از اینکه خیالتان راحت شد که از فایل‌هایتان به هر نحوی بک‌آپ دارید و فلش مموری نصب کنندهٔ سیستم هم که ساخته‌اید درست کار میکند و پسوردهای آیکلاد و غیره را هم میدانید، اگر مشکل دستگاه را نتوانسته بودید پیدا کنید، راحت‌تر این است که سیستم را از نو نصب کنید.

برای اینکار بعد از بوت، دکمهٔ کامند + r (برای رفتن به حالت ریکاوری) یا دکمهٔ آپشن را (برای انتخاب فلشی که ساخته‌اید) نگه میدارید و دستگاه را یا از فلش مموری اینستالر یا پارتیشن ریکاوری (اگر موجود بود) راه می‌اندازید و هارد یا پارتیشن را فرمت و سیستم را از نو نصب میکنید.

اگر هاردتان از نوع چرخشی معمولی باشد و واقعا فیزیکی عمرش را کرده باشد، مشکل برخواهد گشت و آنوقت مجبور خواهید بود که کلا هارد را تعویض کنید.
https://support.apple.com/en-ca/HT204904


viewtopic.php?f=4&t=4051#p51444
Ali.Rastegar نوشته است:[نمایش]
بهزاد گرامی،
اگر پارتیشن ریکاوری سیستم عامل مک آسیب ندیده باشد، بعد از روشن دستگاه بلافاصله Option-Command-R را نگهدارید وارد OS X Recovey می‌شود که امکان نصب مجدد سیستم عامل مک را می‌دهد، اما باید فایلهای نصب را از اینترنت دانلود کند و بستگی به این دارد که اتصال اینترنت شما چقدر سریع و پایدار باشد.
گزینه دیگر همان فلشی است که ساختید، البته ای کاش به‌روزتر بود، و امیدوارم از دستکاری نشدنش مطمئن بوده باشید.
امتحان کردید ببینید فلش قابل بوتی که ساختید به درستی بوت می‌شود؟
اگر درست عمل کند آن هم باید وارد OS X Recovery شود با این تفاوت که دیگر برای نصب سیستم عامل نیازی به دانلود مجدد ندارد.
در هر صورت OS X Recovery با هر کدام از دو روش بالا گزینه‌های زیر را به شما می‌دهد:
- Restore From Time Machine Backup: در صورتی که به کارتان می‌آمد که قبلا با تایم ماشین بکاپ گرفته بودید.
- Reinstall OS X: روی همان پارتیشن قبلی و بدون فرمت کردنش سیستم عامل را نصب می‌کند. اما بسته به اینکه دقیقا چه بر سر سیستم عامل قبلی و فایل سیستم آن آمده معلوم نیست موفقیت آمیز باشد، شاید کارها را خرابتر هم بکند، پس اگر فایل مهمی در پارتیشن مک خود دارید اول روی ویندوز که می‌گویید به فایل‌های مک دسترسی دارید آن فایلها را پیدا کنید و روی هارد اکسترنال، فلش و... بکاپ بگیرید (همینطور از فایلهای مهم پارتیشن ویندوز هم بکاپ بگیرید).
- Get Help Online: مرورگر Safari را باز می‌کند تا بتوانید دنبال راه حل بگردید.
- Disk Utility: ابزار پارتیشن بندی و ترمیم پارتیشن‌ها را باز می‌کند. اگر قبلا در ویندوز از فایلهای مهمتان بکاپ گرفته‌اید بد نیست این گزینه را امتحان کنید. پارتیشن مک را از لیست سمت چپ انتخاب کنید و First Aid را بزنید تا تلاش برای ترمیم آن را آغاز کند. بعد از اتمام عملیات ترمیم دستگاه خود را ریستارت کنید و ببینید با نگهداشتن کلید Option بالاخره پارتیشن مک بوت می‌شود یا خیر.

اگر با ترمیم پارتیشن درست نشد، با نصب مجدد سیستم عامل هم درست نشد و خواستید پارتیشن مک را فرمت کنید (و فایلهایش را از دست بدهید) و از نو نصب کنید، باز وارد OS X Recovery شوید و اول از Disk Utility پارتیشن مک را انتخاب و دکمه Erase را بزنید و سپس با گزینه Reinstall OS X سیستم عامل را روی پارتشین تازه فرمت شده نصب کنید.

اشتباه در هر کدام از مراحل بالا، همینطور مشکلات احتمالی ناشی از دستکاری پارتیشن مپ (که در پست اول خود به آن اشاره کردید) می‌تواند منجر به مشکل بیشتر شود و در نهایت شما را مجبور به فرمت کل هارد و نصب هر دو سیستم عامل از نو کند، پس اگر تا به حال به فکر بکاپ نبوده‌اید الان دیگر وقت خوشبینی نیست و توصیه می‌کنم قبل از هر کاری از اطلاعات مهم پارتیشنهای مک و ویندوز بکاپ بگیرید.
امیدوارم با کمترین دردسر مشکلتان حل شود.
نماد کاربر
Ilia
Site Admin
 
پست‌ها : 6175
تاریخ عضویت: 25 سپتامبر 2006, 01:01
محل سکونت: کانادا



بازگشت به سیستم عامل مک


کاربران حاضر در این انجمن: بدون کاربران آنلاین و 21 مهمان