انجمن ویکی قلم‌های فارسی
ورود / عضویت

مقایسه مک و ویندوز

بحث‌های کلی درمورد سیستم عامل مکینتاش (OS X)

مقایسه مک و ویندوز

پستتوسط مهمان » 19 فوریه 2006, 15:55

با سلام،
آیا مک امکاناتی برای فارسی دارد که ویندوز نداشته باشد؟
اگر من فقط از فارسی استفاده میکنم آیا اصلا سیستم دگری جز ویندوز به درد میخورد؟
مرسی
مهمان
 

پستتوسط Behnam » 19 فوریه 2006, 18:14

آه این را باید علی پاسخ دهد ولی علی‌الحساب پاسخی مختصر می‌دهم.
زیربنای ساختاری مک برای فارسی بسیار پیشرفته تر از ویندوز است. اما امکانات عملی کنونی مک در محیط فارسی به گستردگی ویندوز نیست. به این دلیل ساده که به اندازهٔ ویندوز کاربر فارسی زبان نداشته است.
ایرماگ تلاش دارد که امکانات عملی این زیربنای مساعد را گسترش دهد ولی اگر می‌خواهید بدانید که همین امروز همهٔ کارهائی که با ویندوز عملی است، آیا با مک هم عملی است، پاسخ مختصر و مفید این است: نه
مک خیلی امکانات برای فارسی دارد که ویندوز ندارد. ولی از این امکانات بطور کامل (نه از سوی اپل و نه از سوی تولیدکنندگان نرم‌افزار) استفاده نشده است.
آیا می‌توان در ویندوز نام فایل ها را به فارسی انتخاب کرد؟ (یا به انگلیسی یا به چینی،... و همه در آن واحد؟) در مک می‌توان. از همینجا امکانات گستردهٔ مک آغاز می‌شود.
نماد کاربر
Behnam
 
پست‌ها : 3534
تاریخ عضویت: 27 مه 2004, 04:44
محل سکونت: کانادا

پستتوسط Ali.Rastegar » 19 فوریه 2006, 20:28

پس از خواندن جواب بهنام این متن را هم بخوانید:
کتاب ۳۰ نکته ای که هر کاربر ایرانی مک بهتر است بداند نوشته است:[نمایش]
سیستم عامل مک به کمک یونیکد(Unicode) پشتیبانی استاندارد و سازگار با PC(ویندوز و لینوکس) را برای فارسی فراهم کرده است.
شما می‌توانید روزها و اعداد را به فارسی مشاهده کنید اما تقویم هجری شمسی همراه سیستم عامل مک قرار ندارد. خوشبختانه ایرماگ تقویم هجری شمسی آزاد و رایگان فراهم کرده که در نکته ۷ توضیح داده شده است.
با کمک برنامه TextEdit می‌توانید اسناد RTF یا Doc ساده فارسی را مشاهده، تولید و ویرایش کنید.شما در TextEdit و هر برنامه‌ای که از موتور متنی Cocoa(چارچوب اصلی برنامه نویسی برای مک) استفاده کند با انتخاب جهت(Direction) نوشتاری راست به چپ می‌توانید کلمات فارسی و انگلیسی را به راحتی کنار هم داشته باشید.
شما در مک دو آرایش صفحه کلید(Keyboard Layout) فارسی در اختیار دارید، Persian و Persian-ISIRI 2901.
Font پیش فرض فارسی در مک جیزه(Geeza Pro) نام دارد که همراه سیستم عامل مک نصب می‌شود. شما همچنین می‌توانید با کمک Font های فارسی AAT در مک به راحتی فارسی بنویسید و مشاهده کنید.
همچنین در Tiger پشتیبانی از هم‌تراز کردن(Justify) متن از راست به چپ هم فراهم شده است.

اگر چیزی غیر از موارد بالا مد نظرتان است بنویسید تا بگوییم در مک هم هست یا نه.
موفق باشید
نماد کاربر
Ali.Rastegar
Site Admin
 
پست‌ها : 2878
تاریخ عضویت: 26 مه 2004, 12:45

پستتوسط مهمان » 19 فوریه 2006, 21:46

منظورتان از انتخاب چیست چون می‌شود در ویندوز نام فایل را فارسی گذاشت؟ و ترکیب فارسی و انگلیسی
مهمان
 

پستتوسط مهمان » 19 فوریه 2006, 21:56

بله منظورم تایپ کردن نام فایل به فارسی یا زبانهای دیگر در آن واحد است. من ویندوز ندارم ولی با ویندوز سر کار که نتوانستم این کار را بکنم و پرونده هائی را که در rtf با نام فارسی برای دوستان ویندوز دارم می‌فرستادم نمی‌توانستند باز کنند.
مهمان
 

پستتوسط مهمان » 19 فوریه 2006, 22:12

البته که می شود نام فارسی و انگلیسی و یا هر ترکیب دیگری را در ویندوز انتخاب کرد . ویندوز حداقل در زمینه فارسی نویسی بسیار گسترده تر از مک است.
مهمان
 

پستتوسط Behnam » 19 فوریه 2006, 22:25

گمان نمی‌کنم ما از یک چیز سخن می‌گوئیم ولی همانطور که عرض کردم کاربران فارسی زبان ویندوز بسیار بیشتر از مک هستند و امکانات برایشان فراهم‌تر است.
نماد کاربر
Behnam
 
پست‌ها : 3534
تاریخ عضویت: 27 مه 2004, 04:44
محل سکونت: کانادا

پستتوسط مهمان » 19 فوریه 2006, 22:39

آیا متور متن ویندوز از همان اول با یونیکد همخوانی داره یا باید پتچ بشه؟
مهمان
 

پستتوسط Behnam » 19 فوریه 2006, 23:13

Anonymous نوشته است:[نمایش]
آیا متور متن ویندوز از همان اول با یونیکد همخوانی داره یا باید پتچ بشه؟

زیاد وارد نیستم ولی گمان می‌کنم که باید پتچ بشه. تا زمانی که به ویندوز نگوئی که با چه زبانی سر و کار دارد، قادر به خواندن آن نیست. این شاید با آمدن vista حل شود شاید هم نشود چون قضیهٔ backward compatibility در میان است.
مک با OS 9 بکلی قطع رابطه کرد و OS 10 را از پایه با همخوانی با یونیکد بنیان گذاشت. مشکل backward compatibilty را هم با راه انداختن OS 9 در درون OS 10 حل کرد. حال باید دید vista چه راه حلی می‌اندیشد.
در کل 1 بار ویرایش شده. اخرین ویرایش توسط Behnam در 20 فوریه 2006, 00:31.
نماد کاربر
Behnam
 
پست‌ها : 3534
تاریخ عضویت: 27 مه 2004, 04:44
محل سکونت: کانادا

پستتوسط مهمان » 20 فوریه 2006, 00:22

بطور کلی ویندوز نه در مورد فایل متنی بلکه هر فایلی باید بهش گفته بشه که دراه با چی کار میکنه. و فایلها رو از زوی extension اونا میشناسه. یعنی
مک میفهمه که فایل چه فرمتیه از کجا و چطور ؟ که فایل تصویری یا صوتی wave یا ogg من یادمه AMIGA میفهمید ولی اون تنوع فرمتهاش خیلی کم بود.
اگه میشه توضیح بدبد
مهمان
 

پستتوسط Behnam » 20 فوریه 2006, 00:38

جنبهٔ تکنیکی آن را نمی‌دانم ولی از ویژگی های مک همیشه این بوده است که برای شناسائی فایل ها به extension نیازی نداشته است. در OS 9 هم همینطور بود و گمان می‌کنم که این از افتخارات و «علائم تجارتی» مک باشد.
ظاهراً مک برای شناسائی فایل ها مستقیماً به header خود فایل مراجعه می‌کند و نه نامی که بر آن گذاشته شده است.
نماد کاربر
Behnam
 
پست‌ها : 3534
تاریخ عضویت: 27 مه 2004, 04:44
محل سکونت: کانادا

پستتوسط amir_amd » 20 فوریه 2006, 00:45

Behnam نوشته است:[نمایش]
جنبهٔ تکنیکی آن را نمی‌دانم ولی از ویژگی های مک همیشه این بوده است که برای شناسائی فایل ها به extension نیازی نداشته است. در OS 9 هم همینطور بود و گمان می‌کنم که این از افتخارات و «علائم تجارتی» مک باشد.
ظاهراً مک برای شناسائی فایل ها مستقیماً به header خود فایل مراجعه می‌کند و نه نامی که بر آن گذاشته شده است.
رفتم یه user گرفتم دیگه مهمان نباشم ؟
خب این گزینه میتونه توسط یه نرم افزار هم استفاده بشه. مثلا photoshop اگه extension رو نشناسه اون رو نمی خونه یا باید از گزینه open as استفاده کنه اینطور که شما میگید پس photoshop تحت مک نباید open as داشته باشه ؟
amir_amd
 
پست‌ها : 1
تاریخ عضویت: 20 فوریه 2006, 00:41

پستتوسط مهمان » 20 فوریه 2006, 01:25

اولاً خوش آمدی!
راستش درست یادم نیست چون مدتی هست که از Photoshop استفاده نکرده‌ام. اما گمان می‌کنم اکثر نرم‌افزارها که بازار اصلی آنها ویندوز هست، کار خودشون را راحت کرده اند و با extension فایل را تولید و شناسائی می‌کنند. اگر نداشته باشد، بطور خودکار باز نمی‌شود و OS از تو می‌پرسد که با کدام application میخواهی باز کنی. البته مطمئن نیستم شاید هم خودکار باز شود. الآن وسط کارهای دیگر هستم و نمی‌توانم آن را آزمایش کنم! ولی نه، گمان نمی‌کنم open as به آن مفهومی که شما می‌گوئید داشته باشد. آن پرسش را OS میکند. اگر فایل را روی آیکون فتوشاپ بکشید، (و فایل معتبر باشد) اگر درست یادم باشد با یا بدون extension بی پرس و جو باز می‌کند.
مهمان
 

پستتوسط Ali.Rastegar » 20 فوریه 2006, 13:51

ویندوز از نسخه ۲۰۰۰ و بعد XP تقریبا Unicode شد. این تقریبا رو برای این میگم که جایی خوندم با وجود سروصدای زیادی که مایکروسافت از Unicode شدن ویندوز ۲۰۰۰ راه انداخت باز هم کاملا unicode نبوده. حاالا اون مطلب چی بود، مال کی بود و صحت داشت یا خیر شرمنده‌ام یادم نیست.
درمورد پسوند در مک این توضیح را قبلا در تاپیک دیگری نوشته بودم که اینجا نقل می‌کنم:
علی رستگار نوشته است:[نمایش]
سیستم عامل مک در گذشته از Extension استفاده نمی کرد. یعنی هر فایل برطبق اطلاعاتی که همراهش داشت تشخیص داده می شد که چه نوع فایلی هست و با چه برنامه ای باید باز بشه. این باعث ساده شدن کار برای کاربر مک می شد و اون از سروکله زدن با پسوندها خلاص می شد. اما همینقدر که این ویژگی برای کسی که فقط با مک کار می کرد مفید بود برای کسی که میخواست فایلهاشو با کاربر ویندوز ردوبدل کنه وحشتناک بود. فایل رو به کاربر ویندوز میداد و ویندوز تشخیص نمی داد اون چه فایلیه و با چی باز میشه چون پسوند نداشت. از این بدتر وقتی می شد که ویندوز واسطه دو مک می شد یعنی کسی فایلی رو از مک خودش به ویندوز منتقل و از ویندوز به مک منتقل می کرد اینکار اغلب باعث می شد اطلاعاتی که مشخص می کرد این فایل چه نوعیه و با چی باید باز بشه از بین بره و حتی مک هم نفهمه این فایل رو باید با چی باز کنه! البته این موضوع برای برنامه نویسا بد نشد. شروع کردن به نوشتن برنامه هایی که پلی بین Mac و PC می شد. مثلا وقتی میخواستی یک فایل Word رو از مک به ویندوز منتقل کنی اون برنامه اول اطلاعات فایل رو بررسی می کرد و برطبق اون اطلاعات یه پسوند بهش اضافه می کرد بعد منتقل می کرد به ویندوز. اما خوشبختانه اپل این روش رو گذاشت کنار و Mac OS X از Extension استفاده می کنه و بنابراین این مشکل دیگه هرگز پیش نمیاد.

البته این رو اضافه کنم که درسته اپل اخیرا روش اصلی رو پسوند گذاشتن برای فایل انتخاب کرده اما شما همچنان میتونید فایل بدون پسوند داشه باشید که معلوم باشه با چه برنامه ای باید باز بشه و همچنین پسوند اشتباهی داشته باشه اما با برنامه صحیح باز بشه.
موفق باشید
نماد کاربر
Ali.Rastegar
Site Admin
 
پست‌ها : 2878
تاریخ عضویت: 26 مه 2004, 12:45

پستتوسط مهمان » 20 فوریه 2006, 14:05

با سلام به دوستان گرامي
چون مشخص نبود كه پست را در كدام تاپيك بزنم من هم تاپيكي رو كه آخرين پست به روز رو داشت انتخاب كردم.(البته زياد هم بي ربط نيست چون اين هم يك مقيسه بين Mac OS X و Linux است.)
مي خواستم نظر دوستان را راجع به اين مطالب در سايت IBM درباره اين مقايسه بدانم. آيا واقعا بايد به مطلب استناد كرد؟

آدرس مطلب : http://www-128.ibm.com/developerworks/l ... ydlg5.html
مهمان
 

بعدی


بازگشت به سیستم عامل مک


کاربران حاضر در این انجمن: بدون کاربران آنلاین و 16 مهمان