انجمن ویکی قلم‌های فارسی
ورود / عضویت

Raid Utility

بحث‌های کلی درمورد سیستم عامل مکینتاش (OS X)

Raid Utility

پستتوسط AmirArsalaan » 15 مه 2010, 23:26

این برنامه به چه دردی میخورد ، معنای این پیغام چیست؟؟
سلام دوستان چرا این اتفاق می افته؟؟؟
تصویر
در کل 1 بار ویرایش شده. اخرین ویرایش توسط AmirArsalaan در 16 مه 2010, 00:39.
نماد کاربر
AmirArsalaan
 
پست‌ها : 183
تاریخ عضویت: 15 ژانویه 2010, 17:29

Re: این مشکل از کجا ناشی می شود؟؟

پستتوسط AmirArsalaan » 16 مه 2010, 00:31

من سوالم همینه که این برنامه چی هست؟ که این پیغام رو میده ، چرا در زمان باز کردن utilities این پیام رو میده ؟؟؟
اصلن این برنامه به چه دردی میخوره؟؟؟
این چیچی هست؟ این پیغام باید بیاد یا نه ؟؟؟
نماد کاربر
AmirArsalaan
 
پست‌ها : 183
تاریخ عضویت: 15 ژانویه 2010, 17:29

Re: این برنامه به چه دردی میخورد ، معنای این پیغام چیست؟؟

پستتوسط Ilia » 16 مه 2010, 01:29

امیر جان، سوالت را کامل بنویس. عکست لود نمیشه.
نماد کاربر
Ilia
Site Admin
 
پست‌ها : 6175
تاریخ عضویت: 25 سپتامبر 2006, 01:01
محل سکونت: کانادا

Re: این برنامه به چه دردی میخورد ، معنای این پیغام چیست؟؟

پستتوسط Pooria Azimi » 16 مه 2010, 06:10

کلاً یک چیزیه که به درد من و شما نمی‌خوره! و فقط اگر مک‌پرو داشته باشی می‌تونی ازش استفاده کنی.

RAID سرواژهٔ Redundant array of independent disks ـه. اگر در سایت اپل، به قسمت خرید Mac Pro بری و بخوای سیستم رو با مشخصات دلخواهت Configure کنی ( اینجا: http://store.apple.com/us/configure/MB5 ... TM3NDc3NjI )، در قسمتی، این انتخاب رو داری که از RAID هم استفاده کنی ( با اضافه کردن اون کارت) .

Screen shot 2010-05-16 at 5.41.38 AM.png
RAID Card



اما در مورد این که RAID چیه و به چه دردی می‌خوره، فرض کن شما مدیر شرکتی هستی و اطلاعات مهمی در هارددیسک کامپیوترت ذخیره شده و می‌خوای به نحوی، ازش همیشه یک نسخهٔ پشتیبان داشته باشی تا اگر بر اثر حادثه‌ای ( مثلاً کم و زیاد شدن جریان ) یکی از هارددیسک‌هات از بین رفت، اطلاعاتت نابود نشه. یک راه، بک‌آپ گرفتن روزانه‌ست. این روش خوبیه، اما اطلاعاتی که در طول اون روز در کامپیوتر وارد شده بودند هم با این روش از بین می‌رن که اصلاً‌مطلوب نیست. راه دیگری که به ذهنشون رسید، Mirroring بود. یعنی، فرضاً دو هارددیسک ۱ ترابایتی در کامپیوتر قرار می‌دن و با استفاده از یک سخت‌افزار خاص ( که همون RAID Card ـه ) بهش می‌گن هر موقع دستور نوشتن روی دیسک توسط برنامه‌ای بهت داده شد، خودت اتوماتیک و همزمان بر روی هر دو دیسک، اون اطلاعات رو بنویس. هر موقع دستور خواندن داده شد، از یکی از دو دیسک ( که در حال حاضر مشغول نیست )، اطلاعات رو بخون و تحویل بده. این روش، خیلی نسبت به بک‌آپ گرفتن مزیت داره. هم هزینهٔ زیادی نمی‌خواد، هم اطلاعات محفوضه (احتمال این که دو دیسک، همزمان بسوزند خیلی کمتره از احتمال این که یکی‌شون بسوزه )، هم سرعت خواندن تقریباً ۲ برابره، و هم عملاً این عملیات در لایه‌ای از abstraction از دید کاربر ( حتی کاربر حرفه‌ای ) تقریباً پنهانه و همه‌چیز، در لایه‌ای پایین‌تر از سطحِ (‌یا همسطحِ) سیستم‌عامل انجام می‌شه.

اما طبع بشر، حریصه و هیچ‌وقت به کم راضی نیست :-) پس، علاوه بر این روش ساده و منطقی ( که به RAID 1 موسومه ) روش‌‌های دیگری رو هم ابداع کردند که هر کدوم،‌مزیت‌هایی دارند. یکی از مطرح‌ترین و جالب‌ترینشون، RAID 5 ـه.

نمی‌دونم با عملگر XOR یا Exclusive-OR در ریاضیات منطقی آشنا هستید یا نه، ولی این عملگر ( که مثل AND و OR می‌مونه )، یک خاصیت خیلی جالب داره:
a⊕b=c

۰⊕۰=۰
۰⊕۱=۱
۱⊕۰=۱
۱⊕۱=۰


این خاصیت بی‌نظیر چیه؟ این که اگر ما مقدار یکی از دو متغیر a و b ، یا a و c ، یا b و c رو داشته باشیم، می‌تونیم با XOR کردن اون دوتا، سومی رو بدست بیاریم. ایدهٔ پشت RAID 5 هم همینه. می‌گه ( فرضاً ) ما دو ترابایت داده داریم. اون رو در دو دیسک ۱ ترابایتی قرار می‌دیم و یک دیسک پشتیبان ۱ ترابایتی هم تهیه می‌کنیم. بعد، بیت یه بیت مقادیر دیسک اول و دیسک دوم رو XOR می‌کنیم و در دیسک سومی قرار می‌دیم. حالا، هر موقع که یکی از دیسک‌ها به دلایلی از کار افتاد، می‌تونیم بیت مورد نظر رو از دو دیسک دیگه بدست بیاریم و با XOR کردنشون، چیزی که در دیسک اول بوده رو بدست بیاریم. اگر یکی از دیسک‌ها کاملاً نابود شد، با دو دیسک دیگه سریع اون رو جایگزین می‌کنیم ( هر چند، حتی وقتی فقط دو دیسک داریم هم می‌تونیم اطلاعاتمون رو به راحتی به دست بیاریم و دیسک سوم، باز هم فقط برای پشتیبان خواهد بود ). در خیلی موارد هم ممکنه که یکی از دو دیسکمون، موقتاً در دسترس نباشه (‌مثلاً مشغول نوشتن یا خواندن داده‌ایه ) و اطلاعاتی که ما می‌خوایم هم روی اونه. برای بدست آوردن اطلاعات لازم نیست صبر کنیم تا کار دیسک اول انجام بشه، بلکه خیلی راحت می‌ونیم اون اطلاعات رو از دو دیسک دیگه بدست بیاریم و ... :-)

در کل مزیت بزرگ RAID 5 بر RAID 1 اینه که در ۱، برای پشتیبان از ۲ ترابایت دادهٔ اصلی، ۲ ترابایت هم حافظهٔ کمکی نیازه. اما در ۵ برای ۲ ترابایت، فقط ۱ ترابایتِ دیگه نیاز داریم.
البته، این تکنولوژی خیلی پیشرفته‌تر از این حرفهاست و به این سادگی‌ها نیست و در عمل، خیلی بهینه‌تر پیاده‌سازیش می‌کنن. در ویکی اطلاعات مبسوطی در این زمینه اومده:
http://en.wikipedia.org/wiki/RAID


ببخشید طولانی شد، قصدم این بود که فقط خط اول رو بنویسم، اما گفتم کمی بیشتر توضیح بدم تا ابهام رفع شه که چرا اپل اصلاً همچین ابزاری که کار نمی‌کنه رو در پوشهٔ Utilities قرار داده!


( ای کاش عنوان پست اول رو به RAID Utility تغییر می‌دادی که مناسب‌تر بود... )
نماد کاربر
Pooria Azimi
Site Admin
 
پست‌ها : 3332
تاریخ عضویت: 23 اوت 2008, 14:32
محل سکونت: Santa Barbara, CA



بازگشت به سیستم عامل مک


کاربران حاضر در این انجمن: بدون کاربران آنلاین و 12 مهمان