انجمن ویکی قلم‌های فارسی
ورود / عضویت

صفحه کلیدهای OLED

دربارهٔ سخت‌افزار کامپیوترهای اپل مکینتاش

صفحه کلیدهای OLED

پستتوسط Ahmad » 04 ژانویه 2008, 03:28

دوستان با سلام،

زمانی که حدود ۲ سال پیش خبر مربوط به ساختن پروتوتایپ یک کیبورد دیجیتالی توسط یک گروه روسی که هر کلید آن در واقع صفحهٔ نمایش کوچکی است که حروف مختلف، بسته به نوع صفحه کلید انتخاب شده در فایندر را نمایش می‌دهد، را در سایت ایرماگ منتشر کردم آرزو نمودم که ای کاش اپل نیز این تکنولوژی را در صفحه کلیدهای خود مورد استفاده قرار دهد. بنظر می‌رسد که این آرزو اکنون به تحقق نزدیک شده است.
طبق خبری که امروز در سایت AppleInsider منتشر شده، اپل در خواستی مبنی بر ثبت یک نوع کیبورد موسوم به OLED یا (Organic Light Emitting Diodes) را نزد ادارهٔ ثبت اختراعات امریکا تقدیم کرده است. این بدین معنی خواهد بود که اپل در آینده فقط یک نوع کیبورد را برای بازارهای جهانی خود تولید خواهد کرد و آن کیبوردی خواهد بود که ابتدا به ساکن هیچ حرفی روی کلیدهای آن وجود ندارد، حروف فقط با توجه به نوع صفحه کلید انتخاب شده توسط کاربر روی تک تک کلیدها ظاهر خواهد شد. اگر کاربر چینی باشد حروف چینی و اگر فارسی زبان باشد، حروف فارسی و الخ.

من شخصا بی صبرانه منتظر ارائه این صفحه کلید به بازار خواهم بود.

لینک خبر:
http://www.appleinsider.com/articles/08 ... board.html

لینک خبر قبلی:
http://irmug.com/portal/index.php?name= ... torder=asc

احمد
نماد کاربر
Ahmad
Site Admin
 
پست‌ها : 1289
تاریخ عضویت: 30 مه 2004, 17:33
محل سکونت: سوئد

پاسخ: صفحه کلیدهای OLED

پستتوسط Behnam » 04 ژانویه 2008, 04:35

خیلی ممنون از این خبر احمد جان. امیدوارم اپل واقعاً بتواند آن را بعنوان «اختراع» ثبت کند چون خیلی شبیه تکنولوژی optimus به نظر می‌رسد.
در بحثی که مدتها پیش در جای دیگری پیش آمده بود، کسی این نکته را مطرح کرد که اهمیت این نوع صفحه کلید چندان در نشان دادن حروف صفحه‌کلیدهای زبان‌های مختلف نیست، بلکه در امکان بسیار ارزنده‌ایست که برای توسعه‌دهندگان نرم‌افزار پدید می‌آورد.
ما همه کمابیش با برنامه‌هایی که عموماً کار می‌کنیم از shortcut استفاده می‌کنیم. اینshortcutها را هم به مرور زمان در حافظه سپرده‌ایم. چیزی که او مطرح می‌کرد این بود که حال مجسم کنید که با فشار دادن کلید  یا Option یا Control یا Shift، خود کلیدهای صفحه‌کلید به شما نشان دهند که نرم‌افزار چه امکاناتی در اختیارتان قرار می‌دهد!
قابلیت‌های این تکنولوژی از این دیدگاه برای من خیلی جالب آمد.
نماد کاربر
Behnam
 
پست‌ها : 3534
تاریخ عضویت: 27 مه 2004, 04:44
محل سکونت: کانادا

پاسخ: صفحه کلیدهای OLED

پستتوسط GK » 22 فوریه 2008, 17:34

کمی گران ولی خب... برای زبان فارسی و روسی من شاید بیارزد !!!!
حالا ببینیم اپل کی مشابه این را با حجم کوچکتر و زیباتر خواهد داد بیرون :
http://www.artlebedev.com/everything/optimus/
روز و روزگارتان ‌خوش
ق.خ
iMac Intel 2.66GHz, Osx 10.7.3
GK
مدیر بازنشسته
 
پست‌ها : 954
تاریخ عضویت: 27 آوریل 2006, 14:55
محل سکونت: فرانسه

پاسخ: صفحه کلیدهای OLED

پستتوسط mehraan » 22 فوریه 2008, 19:55

من الان چند سالیست که با آرایش صفحه کلید دوراک تایپ می‌کنم و شدیداً این کار را به تمامی دوستانی که زیاد از صفحه کلید استفاده می‌کنند پیشنهاد می‌کنم. کار کردن با این صفحه کلید علاوه بر بالا بردن سرعت تایپ کردن شما، فشار وارده بر روی مچ‌های شما را نیز به حداقل می‌رساند و از آسیب دیدگی‌های کشیدگی مکرر (Repetitive Strain Injury ) جلوگیری می‌کند. اینجا را ببینید: http://en.wikipedia.org/wiki/Dvorak_Simplified_Keyboard

همیشه فکر می‌کردم باید صفحه کلیدی شبیه Das Keyboard II بخرم تا از شر قیافه‌ی کلیدهای QWERTY خلاص شوم:
تصویر

اما انگار الان راه حل دیگری هم وجود دارد!
سیب از میوه‌های بهشتی است!
White MacBook MB066LL/B, 4GB Ram, Mac OS X 10.5.6/Windows XP Pro SP3, 10mbps Cable
نماد کاربر
mehraan
 
پست‌ها : 13
تاریخ عضویت: 28 ژانویه 2008, 11:33
محل سکونت: ونکوور، کانادا

پاسخ: صفحه کلیدهای OLED

پستتوسط Behnam » 23 فوریه 2008, 06:34

چنین به نظر می‌رسد که هدف اصلی Optimus ساختن صفحه‌کلیدی بوده است که برای نرم‌افزارهای تخصصی مانند فتوشاپ که به وارد کردن فرمان‌های مختلف بیش از تایپ کردن متن نیاز دارند صفحه‌کلیدی برای کار حرفه‌ای تهیه کند. این حتی با چیزی که من تصور می‌کردم (دیدن عملیات shortcut بر روی کلیدها) تفاوت دارد. به نظر من بسیار دشوار است که قیمت کنونی این صفحه‌کلید را -برای هر نوع کارایی که می‌خواهد باشد- توجیه کرد. ۱۵۶۴ دلار (که گویا پیش از توزیع رسمی در ebay به قیمت ۲۷۵۰ دلار به فروش رفته است) اصلاً با امتیازاتی که چنین صفحه‌کلید می‌تواند عرضه کند هماهنگی ندارد. امیدوارم اپل در استفاده از این تکنولوژی به همان ویژگی‌های اساسی بسنده کند: نمایش گلیف قلم (یا گلیف علائم فرمان نرم‌افزار مورد استفاده) بر روی کلید. طراحی یک صفحه‌کلید باید در وهلهٔ اول در خدمت مهمترین نقش صفحه‌کلید یعنی سهولت تایپ متن باشد. چیزی که ظاهراً در طراحی optimus اولویت خود را از دست داده است.
من هم از کسانی هستم که به ندرت به صفحه‌کلید نگاه می‌کنم و این Das Keyboard کار مرا راه می‌اندازد! ولی حسن صفحه‌کلید OLED راهنمایی کردن و نشان دادن چیزهای ناآشناست. مثل یک زبان دوم که گهگاه استفاده می‌شود یا در حالت ایده‌آل (برای من) نمایش کارکرد shortcut ها.
http://hardware.slashdot.org/article.pl ... 9&from=rss
http://www.engadget.com/2008/02/22/opti ... e-to-test/
http://www.tomshardware.com/2008/02/21/ ... _shipping/
نماد کاربر
Behnam
 
پست‌ها : 3534
تاریخ عضویت: 27 مه 2004, 04:44
محل سکونت: کانادا

پاسخ: صفحه کلیدهای OLED

پستتوسط Ahmad » 02 مه 2014, 05:52

دوستان سلام
شش سال پس از خبری کہ در بالا عنوان شد امروز باز هم سایت AppleInsider خبری مبنی بر جدی بودن استفاده از صفحہ کلیدی کہ ابتدا بہ ساکن دارای هیچ حرفی نیست و حروف زمانی بروی تک تک کلیدها نمایان می‌شود که کاربر صفحہ کلید مورد نظر خود را در کامپیوتر انتخاب کند. اصطلاحا بہ اینگونہ صفحہ کلیدها in-key displays اتلاق می‌شود. از قرار معلوم اولین کامپیوترهائی کہ طبق گزارش AppleInsider دارای چنین کیبوردی خواهند بود کامپیوترهای MacBook خواهند بود.

برای نشان دادن اینکہ اینگونہ کیبوردها چگونہ هستند من تعدادی عکس از کیبورد optimus کہ توسط شرکتی روسی برای اولین بار ابداع شده است را در پایین قرار می‌دهم.

احمد

لینک خبر سایت AppleInsider
http://appleinsider.com/articles/14/05/ ... ch-sensors

optimus-popularis-photoshop.jpg
کیبورد optimus با علائم مورد استفاده در برنامہ فتوشاپ

optimus-popularis-eng.jpg
کیبورد optimus با حروف الفبای انگلیسی

optimus-popularis-arabic.jpg
کیبورد optimus با حروف الفبای عربی
نماد کاربر
Ahmad
Site Admin
 
پست‌ها : 1289
تاریخ عضویت: 30 مه 2004, 17:33
محل سکونت: سوئد

پاسخ: صفحه کلیدهای OLED

پستتوسط Ahmad » 14 اکتبر 2016, 02:12

با سلام،

امروز خبری منتشر شده در روزنامۂ گاردین توجہ مرا بہ خود جلب کرد. این خبر حاکی از آن بود کہ شرکت اپل در حال مذاکره با شرکت کوچکی بنام Sonder design است برای خرید آن شرکت.

خبر خرید شرکت‌های کوچک توسط شرکتی بزرگ این روزها بخودی خود امری فوق‌العاده نیست ولی چیزی کہ برای من در این خبر جالب بود محصولی است کہ توسط این شرکت کوچک قرار است تولید شود و برای فروش در دسترس عامہ قرار بگیرد. این محصول یک صفحہ کلید دیجیتال و دینامیک است کہ توسط این شرکت طراحی شده و بہ کمک سرمایہ‌ای دو شرکت بنامہای Foxconn و E Ink Holdings قرار است تولید شده و بہ قیمت ۱۹۹ دلار آمریکا بفروش رسد.

چنانکہ می‌دانیم شرکت Foxconn چینی همان شرکتی است کہ اکثر محصولات سخت افزاری اپل مانند آیفون، آیمک و … را تولید می‌کند.

بنا به نوشتۂ گاردین مدیر عامل شرکت اپل تیم کوک با Francisco Serra-Martins مدیر عامل شرکت Sonder design،کہ شرکت کوچک استرالیائی است و مقر آن در سیدنی قرار دارد، دیدار و گفتگو نموده است. این ملاقات در چین صورت گرفته است جائی کہ مدیر شرکت Sonder design کیبورد خود و امکانات آن را بہ نمایش گذاشتہ بود. از جملہ، این کیبورد در کامپیوتر مک بوک اپل تعبیہ شده بوده است. به آخرین عکس در پایین مراجعه شود.

چانکہ می‌دانیم موضوع ساخت کیبوردی کہ تمام کلید‌هایش عبارت است از صفحہ نمایش کوچکی کہ ابتدا بہ ساکن هیچ حرفی را نشان نمی‌دهد بلکه پس از انتخاب صفحہ کلید نرم‌افزاری توسط کاربر حروف آن صفحہ کلید روی تک تک کلیدها نمایان می‌شود امر تازه‌ای نیست. در اینگونه کیبوردها اگر کاربر صفحہ کلید انگلیسی را در کامپیوتر انتخاب کند حروف انگلیسی روی کلیدها نمایان می‌شوند و اگر کیبورد چینی یا فارسی را انتخاب کند حروف آن زبانہا روی کلیدهای این کیبورد نمایش داده می‌شوند.

با تولید این نوع صفحه کلید اپل دیگر نیازی ندارد کہ برای زبانہا مختلف بطور جداگانہ صفحہ کلید سخت‌افزاری تولید کند؛ یک صفحہ کلید از همۂ زبانہای مورد پشتیبانی در سیستم عامل پشتیبانی می‌کند. بدین ترتیب هم هزینہ تولید کیبورد برای اپل کاهش می‌یابد و هم همہ کاربران زبانہای غیر لاتین دارای کیبورد اختصاصی برای زبان خود می‌شوند.
برای من این امری بسیار با اهمیت و شایان توجہ است.

تاریخچۂ ساخت اینگونہ کیبوردها بہ چندین سال پیش برمی‌گردد. مثلا در اواسط دهۂ ۸۰ میلادی شرکتی آلمانی کیبوردی بنام LCBoard ساخت کہ مدتی نیز در بازار آمریکا عرضہ گردید.
نیز در سال ۱۹۸۷ یکی از مہندسین شرکت آی‌بی‌ام بنام S. Bigbie و همکاران مقالہ‌ای فنی منتشر کردند کہ در آن جزئیات ساخت چنین صفحہ کلیدی شرح داده شده بود.

درسال ۱۹۹۶ در اداره ثبت اختراعات آمریکا نوعی از این کیبورد بنام Display Keyboard توسط شرکت یا فردی بنام Elkin Acevedo ثبت شد.

چنانکہ در پست‌های قبلی نیز توضیح داده‌ام در سال ۲۰۰۶ شرکتی روسی بنام Art. Lebedev Studio خبر از تصمیم خود برای ساخت کیبوردی دینامیکی بنام Optimus Maximus keyboard داد. این کیبورد در سال ۲۰۰۸ بہ بازار عرضہ گردید.

از اشکالات این کیبورد یکی قطور بودن آن بود کہ این استفاده از آنرا در کامپیوترهای لپتاپ‌های نازکی مانند مک بوک اپل را غیر ممکن می‌کرد و نیز قیمت بالای آن کہ حدود ۱۵۰۰ دلار آمریکا بود از جذابیت آن می‌کاست.

همچنین در همین سال Alan Bagley از شرکت HP اختراعی مشابہ در اداره ثبت اخترعات آمریکا ثبت نمود.

در سال ۲۰۱۳ Maxim Mezentsev و Aleksander Suhih نیز اختراعی مشابہ با استفاده از تکنولوژی E Ink بنام خود ثبت کردند.

شرکت اپل نیز از این قافلہ زیاد عقب نماند و در سال ۲۰۱۳ نوعی کیبورد دینامیک را بہ نام خود ثبت کرد.

بنظر می‌آید کہ اکنون اپل با خرید شرکت Sonder design امکان داشتن کیبوردی دینامکی را بہ قیمتی مناسب متحقق می‌کند.

احمد

عکس‌های زیر کیبورد شرکت Sonder design را نمایش می‌دهد

sonder3.gif
sonder3.gif (171.2 KiB) - بازدید 9724 بار


sonder2.gif


sonder-keyboard-polnostyu-nast.gif


Sonder_macbook.png
نماد کاربر
Ahmad
Site Admin
 
پست‌ها : 1289
تاریخ عضویت: 30 مه 2004, 17:33
محل سکونت: سوئد

پاسخ: صفحه کلیدهای OLED

پستتوسط Arzhang » 14 اکتبر 2016, 09:02

خیلی ممنون احمد جان. گاهی آدم به یک چیزهایی فکر نمی‌کند اما وقتی به بازار می‌آید آدم می‌بیند چه قدر لازم بوده.
نماد کاربر
Arzhang
Site Admin
 
پست‌ها : 1449
تاریخ عضویت: 17 اوت 2009, 15:06
محل سکونت: مونترآل

پاسخ: صفحه کلیدهای OLED

پستتوسط alireza3335 » 14 اکتبر 2016, 13:11

چقدر جالب. من همیشه فکر میکردم یک کیبورد دینامیک قرار است چیزی مانند آیپد باشد. وای! من اصلا تصور نمیکردم که دکمه‌های فیزیکی را می‌توان با صفحه نمایش‌های OLED ترکیب کرد!!!
علیرضا
نماد کاربر
alireza3335
 
پست‌ها : 677
تاریخ عضویت: 02 ژوئیه 2011, 16:15
محل سکونت: تهران

پاسخ: صفحه کلیدهای OLED

پستتوسط Ilia » 14 اکتبر 2016, 17:33

این پست ۶ سال پیش را هم ببینید:
http://irmug.com/forum/viewtopic.php?f= ... =60#p20756

ایده‌اش بسیار قدیمی است. نمیدانم مشکل حق انحصار و ثبت اختراع بوده یا مهیا نبودن و اشکالات فنی. اما این از آن چیزهاییست که لازمهٔ وجودیش بسیار بدیهی است، اما بصورت همه‌گیر در نیامده.

مگر پول و خواست شرکتی مثل اپل محققش کند.
نماد کاربر
Ilia
Site Admin
 
پست‌ها : 6175
تاریخ عضویت: 25 سپتامبر 2006, 01:01
محل سکونت: کانادا



بازگشت به سخت‌افزارهای مک


کاربران حاضر در این انجمن: بدون کاربران آنلاین و 4 مهمان