انجمن ویکی قلم‌های فارسی
ورود / عضویت

FireWire

دربارهٔ سخت‌افزار کامپیوترهای اپل مکینتاش

FireWire

پستتوسط Behnam » 16 دسامبر 2007, 19:17

IEEE 1394 Trade Association اعلام کرد که قالب آیندهٔ فایروایر چهار برابر سریع‌ترین قالب کنونی سرعت خواهد داشت.
نام رسمی کنونی این قالب که ۵۳۲۰۰ است از همان اتصال و تکنولوژی فایروایر ۸۰۰ استفاده می‌کند ولی سرعت انتقال سرحد آن ۳.۲ گیگابیت، یا ۴۰۰ مگابایت در ثانیه است. این چهار برابر سرعت فایروایر ۸۰۰ و ظرفیت ۱۰۰ مگابایتی آن است. فایروایر جدید به این سرعت انتقال رسیده است بدون اینکه ویژگی‌هایی را که قالب فایروایر را منحصر به فرد کرده است از دست داده باشد.
بر خلاف USB، این قالب از processor overhead بسیار ناچیزی استفاده می‌کند و مادامی که سرچشمهٔ data قادر به عرضه کردن باشد، فایروایر همیشه با سرعت سرحد خود عمل می‌کند. ضمناً قادر به انتقال نیروی بیشتری، هم از USB و هم از Serial ATA خارجی است. در نتیجه، این قالب با استفاده از کابل‌های مخصوص، قادر به انتقال سریع در فواصلی بیش از ۱۰۰ متر است.
گروه IEEE 1394 می‌گوید که مراحل تصویب این استاندارد را در ژانویه شروع کرده که می‌بایست در اوایل فوریه پایان یابد تا راه را برای تولید محصولات در طول سال ۲۰۰۸ فراهم کند. هیچ شرکتی هنوز رسماً استفاده از این قالب جدید فایروایر را اعلام نکرده است ولی اپل تنها کمپانی عمده سازندهٔ کامپیوتر است که در حال حاضر قالب فایروایر ۸۰۰ را بصورت استاندارد، در بعضی از محصولاتش چون iMac آلومینیومی، مک‌بوک پرو و نیز مک پرو عرضه می‌دارد.
http://www.electronista.com/
نماد کاربر
Behnam
 
پست‌ها : 3534
تاریخ عضویت: 27 مه 2004, 04:44
محل سکونت: کانادا

پاسخ: FireWire

پستتوسط Ahmad » 16 دسامبر 2007, 23:22

ممنون بابت خبر

۳.۲ گیگابایت یعنی اینکه کپی کردن کامل محتوای یک DVD در عرض ۱۵ ثانیه. این شیوه البته برای کسانی که مایلند دیتا با حجم عظیمی جابجا کنند واقعا امری است کمال مطلوب.
در مورد مقایسهٔ یو اس بي ۲ و فایروایر ۱ بعضی ها معتقدند که از آنجائی که تفاوت زیادی در سرعت انتقال نیست ( ۴۸۰ مگابیت در ثانیه در برابر ۴۰۰ مگابیت در ثانیه برای فایروایر ۱) لذا فایر وایر جذابیت زیادی برایشان ندارد آنها این امر را که فایر وایر در هنگام انتقال نیازی به استفاده از پرسسور ندارد در حالیکه یو اس بی بخش زیادی از نیروی پرسسور را بخود اختصاص می‌دهد را نادیده می گیرند. نیز این مسئله که فایروایر در هنگام انتقال دیتا بطور «ثابت» و همگون عمل می کند و خالی از نوسان عمل می کند در حالی که این مسئله در مورد یو اس بی صدق نمی کند. علاوه بر این بعنوان کاربر مک، فایروایر این امکان را به کاربر می‌دهد که از دیسک فایروایر کامپیوتر را بوت کند.
اما گذشته از مزیتهای ذکر شده در بالا تنها مسئله ای که در مورد فایروایر مطرح می شود همانا قیمت بالای ان است یعنی اینکه اپل بابت اجازهٔ استفاده از این کارت در کامپیوترها توسط سازندگان آن مبلغ نسبتا زیادی را بابت لایسنس طلب می‌کند (در مقایسه با یو اس بی) و این باعث شده که از انتشار و همگانی شدن آن جلوگیری کند. اما حالا با این سرعتی که در نسخهٔ ۳ فایر وایر در نظر گرفته شده و نیز همگانی شدن استفاده از دوربینهای فیلم برداری و نیز تلویزیونهای اچ دی و نیز ریکوردرهای بلو ری که مستلزم انتقال حجم بزرگی از دیتا است البته مسئله شاید شکل دیگری بخود بگیرد. البته نباید فراموش کرد که سازندگان یو اس بی نیز بیکار ننشسته‌اند و نسخهٔ ۳ آن نیز در حال تهیه است.

احمد
نماد کاربر
Ahmad
Site Admin
 
پست‌ها : 1289
تاریخ عضویت: 30 مه 2004, 17:33
محل سکونت: سوئد

پاسخ: FireWire

پستتوسط Behnam » 16 دسامبر 2007, 23:49

اپل به اشتباه خود در درخواست قیمت بالا برای استفاده از تکنولوژی فایروایر واقف شد و آن را (دست‌کم برای نسخه‌های موجود) به شدت کاهش داده است تا با یو اس بی اینتل قابل رقابت باشد. ولی طبق معمول با تأخیر بسیار و تنها زمانی که کار از کار گذشته بود و یو اس بی همگانی شده بود!
اما این بار، اگر فایروایر ۳.۲ با قیمتی قابل رقابت با یو اس بی ۳ عرضه شود، از آنجا که سازندگان درایو و دوربین و غیره به هر حال باید این سخت‌افزار جدید را تعبیه کنند، شاید برای فایروایر فرجی حاصل شود.
نماد کاربر
Behnam
 
پست‌ها : 3534
تاریخ عضویت: 27 مه 2004, 04:44
محل سکونت: کانادا

پاسخ: FireWire

پستتوسط Behnam » 01 اوت 2008, 03:55

استاندارد IEEE مشخصات فایروایر ۳۲۰۰ را به تصویب رساند. تکنولوژی این فایروایر قابلیت درجه بندی سرعت و ظرفیت را دارا می‌باشد و می‌توان فایروایر ۱۶۰۰ (با سرعت انتقال ۱.۶ گیگ در ثانیه) و در آینده فایروایر ۶۴۰۰ با سرعت انتقال ۶.۴ گیگ در ثانیه را عرضه کرد.
USB 3.0 ینتل به زودی عرضه خواهد شد و تصویب مشخصات فایروایر برای رقابت آن با اینتل اهمیت دارد. گو اینکه انتظار می‌رود که USB 3.0با سرعت انتقال ۴.۸ گیگ در ثانیه بیشتر مورد استقبال صنایع کامپیوتری واقع شود.
اما همچنان USB 3.0 از CPU برای انتقال استفاده می‌کند و سرعت انتقال واقعی‌اش همیشه در نوسان است. فایروایر از سوی دیگر بخاطر استفاده از سخت‌افزار برای امر انتقال، همواره با سرعت حداکثر کار می‌کند و از CPU هم استفادهٔ ناچیزی دارد. این نکته‌ایست که قطعاً استفاده کنندگان از این تکنولوژی، بویژه اپل که پیشگام طراحی این تکنولوژی بوده است، در مورد برتری آن بر تکنولوژی اینتل یادآور خواهند شد.
نکتهٔ قابل توجه این تکنولوژی جدید فایروایر در این است که با فایروایرهای ۸۰۰ به بالا (و در آینده ۶۴۰۰) بدون نیاز به آداپتور کار می‌کند و با فایروایر ۴۰۰ هم با استفاده از یک آداپتور قابل استفاده است.
انتظار می‌رود که فایروایر ۳۲۰۰ در اکتبر امسال به بازار بیاید.
http://www.electronista.com/articles/08 ... s.fw.3200/
نماد کاربر
Behnam
 
پست‌ها : 3534
تاریخ عضویت: 27 مه 2004, 04:44
محل سکونت: کانادا

پاسخ: FireWire

پستتوسط saeidk » 01 اوت 2008, 14:00

خیلی ممنون از اطلاعات مفیدی که ارائه کردید. ظاهراً به همین دلیل است که در اکثر مادربوردها فایروایر موجود نیست و باید جداگانه آن را تهیه و نصب کرد.
نماد کاربر
saeidk
 
پست‌ها : 1143
تاریخ عضویت: 17 دسامبر 2005, 19:20
محل سکونت: ایران-تهران

پاسخ: FireWire

پستتوسط Behnam » 02 اوت 2008, 02:52

صحبت مادربورد شد، شایع است که اپل برای مک‌های آینده (دست‌کم لپ‌تاپ‌ها) بجای مادربورد اینتل از یک مادربورد جدید ساختهٔ NVIDIA استفاده خواهد کرد که امکان کوچک سازی لپ‌تاپ را بیشتر فراهم می‌کند.
http://www.electronista.com/articles/08 ... e.for.mac/
نماد کاربر
Behnam
 
پست‌ها : 3534
تاریخ عضویت: 27 مه 2004, 04:44
محل سکونت: کانادا

پاسخ: FireWire

پستتوسط amirazizi » 02 اوت 2008, 03:42

خیلی خوبه Nvidia توی این زمینه خیلی خوب کار می کنه قطعا توان گرافیکی سری Mac Book خیلی بهتر میشه چون الان که Intel Chip ها رو تولید می کنه اصلا توان بالایی ندارند.
amirazizi
 
پست‌ها : 482
تاریخ عضویت: 02 اوت 2008, 02:30
محل سکونت: Istanbul



بازگشت به سخت‌افزارهای مک


کاربران حاضر در این انجمن: بدون کاربران آنلاین و 8 مهمان