مدتها بود بازار کتاب و نشر، سوت و کور و خسته و دمغ بود. خوشحالکننده است که به نظر میرسد شوری دوباره در عرصهٔ فرهنگ افتاده است. مثلا، نشر چشمه که برای مدتی ممنوعالوجود! شده بود، کتابهای تازه منتشر میکند و این هم خبری است از رونمایی کتابی جدید:
مراسم رونماییِ کتاب «وصفِ طعام»
من آنچه وصفِ طعام است با تو میگویم
تو خواه از سخنم پند گیر و خواه ملال
«وصفِ طعام»دیوانِ بُسحاقِ اطعمهی شیرازی است؛ کتابِ کمنظیری که سفرهی روزانهی مردمانِ روزگارِ تیموریان و اطعمه و اشربهی آن روزگار را به دستِ ما رسانده. این شیرازیِ خوشقریحه که در قرنِ نهم زندگی میکرده بهجای آنکه مثلِ بیشترِ شاعرانِ آن روزگار غزلی دربارهی معشوق و محبوب بسراید زبان به ستایشِ خوردنیها و نوشیدنیهایی گشوده که در سفرهی تودهی مردم یافت میشده و شعرهایی سروده کهنقیضهی مشهورترین و بهترین شعرهای حافظ و سعدی و باقی شاعرانِ نامدار است و سراسر دربارهی غذاهایی که در سفرهی آنها که در شمارِ اشراف نبودهاند یافت میشده؛ سندی ماندگار که میرزا حبیبِ اصفهانی مترجمِ خوشقریحهی کتابِ«حاجیبابای اصفهانی» ۱۳۳ سال پیش از این در دارالسّعادهی استانبول منتشرش کرده و فرهنگِ مختصری هم به کتاب افزوده؛ دایرهالمعارف کوچک خوردنیها و نوشیدنیهایی که در دیوانِ بُسحاق آمده و نام بسیاری از آنها بهمرور از یاد رفته است.
به مناسبت انتشار و رونمایی این کتاب، به صرف چای و شیرینی درکتابفروشی نشرچشمه واقع در خیابان کریمخان زند، نبش میرزای شیرازی شمارهی107جمع میشویم.شنبه، ۱۳ دی ۱۳۹۳، از ساعت ۶ تا ۸ عصرچشمبهراه شماییم.
http://www.cheshmeh.ir/content/news/مراسم-رونمایی-کتاب-وصف-طعام-.htm
باشد که این نشاط، بپاید و روزافزون شود!