بیتی از سعدی هست که دیگه مَثَل شده:
تو نیکی میکن و در دجله انداز
که ایزد در بیابانت دهد باز
مَخلَص کلام اینکه کارِ خوب، گُم نمیشه. و مصداقش امشب که همینجور الکی و بیهدف توی مکبوک میگشتم و به برنامهٔ HyperDock (در system preferences) رسیدم. یادم افتاد که چندین سال پیش که لایسنس این برنامه رو میخواستم اما امکان پرداخت دلاری از سمت من نبود، به سازندهاش ایمیل زدم و شرایط شرمآورمان (شرمآور نه برای ما، برای کسانی که بدون نظرخواهی از ما، «انتخاب کردهاند» که اینطوری زندگی کنیم!) را توضیح دادم و آن بندهخدا هم لایسنس را برایم فرستاد.
تا جایی که یادم است او تقاضایی برای پرداخت در شرایط مناسب (از سمت من) نداشت. من هم کلاً یادم رفته بود. پرداخت هم نمیکردم به جایی برنمیخورد. کما اینکه چند سالی است امکان پرداخت دلاری داشتهام ولی اصلا یادم به این موضوع نیفتاده بود.
اما امشب که
اتفاقی دیدم شبی یا روزی یک آدم
غریبه در جایی در آلمان لطف کرده و کاری را که برای من خیلی بزرگ و شاید برای او نهچندان بزرگ بوده انجام داده، خواستم لطفش را جبران کنم (که البته حقیقتا با یک پرداخت کوچک جبران کردنی نیست). و ۹/۹۵ دلار آمریکا یا معادل ۱۲/۹۰ دلار کانادا را به حساب او پرداخت کردم.
و حالا بازی ادامه پیدا میکنه:
برای اینکه لطف او رو بهتر بتونم جبران کنم، به
پنج دوست عزیز (از میان شما در ایران) که دوست داره این برنامه رو روی مکاش داشته باشه اما امکان پرداخت دلاری نداره، میخوام لایسنس این برنامه رو هدیه بدم. اولین ۵ نفری که با تعریف پیشگفته در ادامه به این پیام پاسخ بدن، براشون این کار رو با تمام دل انجام میدم. (کافیه ایمیلتون رو برای من بفرستید. من پرداخت را برای شما انجام میدم و لایسنس به ایمیل شما ارسال میشه.)
باشد که در این دنیایی که میخواهند برایمان تاریکش کنند، دل به تاریکیها ندهیم
درباره HyperDock:
https://bahoom.com/hyperdock